Azt monndják hogy az édesség boldogsághormon, vagy maga a cukor az?
Csak felületi kezelés, fel órára kb. Amugy igen a cukor, mert az maga egy drog amiből mindig kell, mindig ujra kivanod.
Illetve maga a tudat, hogy önmagad megjutalmazod...
az agyalapi mirigy és hipotalamusz által termelt endorfin nevű hormont nevezzük boldogság hormonnak, de bármitől termelődhet, aminek fogyasztását élvezed.
a csokoládét mindenki szereti, legalábbis a legtöbb ember.
egy teától is termelhetsz endorfint.
fájdalom csillapító hatása is van szóval csak bátran termeld !! :)
A cukort más néven fehér méregnek is hívják, sokféle betegséget okozhat, játszik szerepet benne.
A kakaóbabban a szóban forgó anyag.
2# "Amugy igen a cukor, mert az maga egy drog amiből mindig kell, mindig ujra kivanod."
5# "A cukort más néven fehér méregnek is hívják, sokféle betegséget okozhat, játszik szerepet benne."
A cukor drog, meg méreg? idióták!
A cukor testünk üzemanyaga
A cukor létfontosságú számunkra.
Nélküle nem tudunk lélegezni, gondolkodni, menni vagy nevetni. Az agysejtjeink ugyanis naponta több mint tíz evőkanálnyi glükózt, azaz szőlőcukrot használnak el.
Testünk sejtjeinek minden nap, minden másodpercben hatalmas energiára van szükségük, hogy képesek legyünk levegőt venni, gondolkodni, menni vagy éppen nevetni. Mindehhez persze üzemanyagra van szükség, mégpedig cukorra. Pontosabban szőlőcukorra, azaz glükózra. E nélkül senki nem élné túl. Csak az agy 140 gramm glükózt éget el naponta, ami kereken 14 evőkanálnak megfelelő adag.
Ahhoz azonban, hogy a testünk jól működjön, nem arra van szüksége, hogy mi magunk, tiszta formájában cukrot öntsünk bele. Szervezetünk képes az üzemanyagot önmaga előállítani a magunkhoz vett élelmiszerekből, például a kenyérből, tésztából vagy krumpliból. Persze ez eltart egy ideig, és sok kis lépés szükséges ahhoz, hogy végül a megevett ebédünk glükóz formájában segítsen minket a létezésben.
Két teáskanálnyi cukor a vérben
A legegyszerűbb, ha a szervezet a glükózt, azaz a szőlőcukrot közvetlenül megkapja, hiszen az édesség nem véletlenül számít igazi idegtápláléknak. A cukor a beleken keresztül gyorsan bekerül a véráramba és onnan az agyba. Majdnem ilyen gyorsan dolgozza fel a szervezet a háztartási cukrot, amely ugyanolyan mértékben tartalmaz glükózt és fruktózt (gyümölcscukrot). A liszt, a krumpli és tészta ereje azonban abban rejlik, hogy glükózelemek sorából állnak, amelyeket azonban a szervezetnek először szét kell bontania ahhoz, hogy hatni kezdjenek. A szervezet a zsírt és fehérjét is képes energiává alakítani, de ez csak kisebb kitérővel lehetséges, amely időbe kerül.
A belekből vagy a májból a cukor a vérbe kerül. Egészséges embernél ez 60 és 140 mg közötti mennyiséget jelent 100 milliliternyi vérben, attól függően, hogy épp ettünk-e vagy nem. A vércukorszintet mmol/literben adják meg, amelynek értéke 3,3 és 7,8 között optimális. Ha az egész testre vetítjük ezt ki, akkor ez egy-két teáskanálnyi cukrot jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!