Dagadó sertéshúst mivel lehetne megtölteni, hogy finom legyen?
www.nosalty.hu/kereses/recept/dagadó%20töltelék
1. recept nekem bejött.
Én nemrégiben ezekkel töltöttem:
hagymát pároltam, gombát, apróra vágott zöldpaprikát.
Ezt összekevertem egy beáztatott, majd jól kifacsart zsemlével, főtt krumplival, egy tojással, petrezselyemmel, fűszerekkel.
A sütőedény (nálam tepsi) aljába beszórtam a gombák szárát, sárga és fehérrépa karikákat. Erre ültettem a husikát.
Alaposan meglocsoltam olvasztott zsírral, s ment be a sütőbe.
Kezdetben magas hőmérsékleten sült, majd vizet is öntöttem alá, s csendesebben sült tovább. Siettetni nem szabad, mert kiszárad, kireped, s jön ki a töltelék az oldalán. Sűrűn kell locsolgatni.
Lecsó és krumplipüré volt mellé a köret.
Tipp: mindegyik töltött husi készíthető cserépedényben is. Ha van, tudod használni, akkor ezt nem is kell nagyon ragoznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!