Mi a neve annak a bab-ételnek, amit a Bud Spencer filmekben
mindig olyan jóízűen esznek?
Figyelt kérdés
A receptje is érdekelne, mindig éhes leszek, ha meglátom:D
2008. aug. 17. 18:56
1/9 anonim válasza:
Hagymás bab. :-)
Guszta, tényleg, de nem egy nagy szám. A felkockázott hagymát kis olajon (zsíron?) megfonnyasztod, és a megfőzött (vagy konzerv-) babot ráteszed. Fűszerezed (só-bors-ételízesítő) ízlés szerint, összeforralod és kész.
(Én is szoktam csinálni,de én rakok bele kolbászkarikákat, paradicsomszószt és tojást vagy rizst.)
2008. aug. 17. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, azt hiszem, megyek és főzőcskézek egy kicsit:)
2008. aug. 17. 19:23
3/9 anonim válasza:
Ja. Szigorúan a serpenyőből eszed. Nagy szelet kenyeret tolsz mellé, meg egy doboz sört, amiből az első kortyot a földre öntöd halott testvéreink és Bud Spencer emlékére.
2008. aug. 17. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Ja és a Terence Hill-lel közös filmekben gyakran lefolyik ez a ki párbeszéd:
-Hmm, mi ez, hagymás bab?
-Nem. Krumplis hal.:)
2008. aug. 17. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
És Te is nyugodtan eheted a fakanállal Ők sem mindig kanállal eszik :) Most én is megkívántam, és mivel babát várok, akár mennyi is az idő megyek és főzök magamnak :)
Tudom nem a legjobb éjszakára de muszáj egy kicsit ennem belőle :)
2008. aug. 17. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Hagymakarikákkal és kis csiliszósszal jobban tetszene a recept... Azt hiszem holnap én főzök itthon...
2008. aug. 17. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Lehet hülyeséget mondok ezzel de sztem nem hagymásbabnak hívják..v lehet csak a filmbe nem, de sztem CSILISBAB a neve. Javítsatok pls ha tévedek.
2008. aug. 18. 00:57
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
hagymásbabnak hívják és egyébként nagyon is finom és izgalmas ha magyarosítsuk belinkeltem a receptet és akkor mindenki megérti hogy mire gondolok:
Én saját meg látásom szerint készítettem el eddig nem is olvastam receptet. Mondjuk én könnyen vagyok szakácsnak tanulok. Szóval a hagymát üvegesre pirítani, sóval, személy szerint konzerv babot használtam és jó ha a levét is beleöntjük a hagymához, adjunk hozzá borsot és piros paprikát ez utóbbit az íze miatt meg babér levelet ezt főzzük össze és kész is ha jól vannak el találva a fűszerek nagyok király kis étel. Én így látom vadnyugatosnak ahogy ránézek a pirospaprika az mindenképpen kell bele
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!