Meg akarom szeretni a zabkasat, irnatok recepteket?
utalom a zabkasat,magaban szerintem pocsek
Ize van,banannal szoktam neha enni,ugy turheto de nem az igazi..lehet hogy az is baj hogy mikroban csinalom? Kb kethetente raszanom
Magam hogy ma zabot eszek de olyan rossz lesz hogy elmegy a kedvem. De olyan sok kenyeret es egeszsegtelen dolgot eszek,szeretnem legalabb ha reggel valami egeszsegeset es energiat adot ennek..remelem valaki mondd nekem olyan elkeszitesi format ami izleni fog!:) elore is koszonom!
17/L
Nekem az egyetlen, ami bevált, ha nem édesítem, hanem sót teszek bele (persze nem túlsózni, csak mint pl a rizskörítést)
Amióta erre rájöttem, azóta tudom jó étvággyal megenni.
Angol reggeli: Porridge (Zabkása)
4 adaghoz van receptem, arányosan lehet csökkenteni a hozzávalókat. Elkészítési idő: kb. 30 perc.
- 12 dkg durvább fajtájú zabpehely
- 3/4 liter víz
- 1 csipet só
- ízlés szerint méz, fahéj, mazsola, dió (darált vagy aprított) stb.
Elkészítése:
1. A zabpelyhet a forrásban lévő vízbe szórjuk, kevergetve, és 20-30 percig, fedő alatt csendesen főzzük.
2. Ha megpuhult, sóval ízesítjük, közben mégegyszer jól átkeverjük
3. Ízlés szerint mézzel, fahéjjal, mazsolával, dióval, stb. még finomabbá tehetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!