Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csinált valaki már zserbó golyót?

Csinált valaki már zserbó golyót?

Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi hogy mennyire hasonlít az igazi zserbó sütihez? vagy olyan "selejtes" ize van?

2014. dec. 8. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Nagyon jó ízű, de szerintem nem hasonlít az eredetihez.

Anyukám csinálta pár éve, de nem tudom milyen recept alapján.

2014. dec. 8. 09:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Én csináltam. Nálunk ízlett mindenkinek. Annyi, hogy a dió, darált keksz és lekvár mellé tettem még egy kevés porcukrot!
2014. dec. 8. 10:31
 3/7 anonim ***** válasza:
#2 vagyok van receptem, ha szeretnéd!
2014. dec. 8. 10:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Semmiképpen nincs selejtes íze, nekünk nagyon bejött. Persze nem teljesen olyan, mint a zserbó, de nagyon emlékeztet rá. Én még aszalt sárgabarackot is tettem bele. Hmmmm...csinálok is a napokban :-)
2014. dec. 8. 10:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat az aszalt sárgabarackos nagyon jól hangzik! 2-es! Jöhet a recept. Köszi!!
2014. dec. 8. 11:28
 6/7 anonim ***** válasza:

1 adag!

10 dkg darált keksz, 10 dkg darát dió, 4 evőkanál sárgabaracklekvár, (5 dkg porcukor-elhagyható).

Máz az eredeti recept alapján: 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál tej.

Az aszalt sárgabarack jó ötlet!

Olvasztott tortabevonóval vontam be.

2014. dec. 8. 12:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Én egyszer próbáltam de túl intenzív lett az íze.
2014. dec. 8. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!