Szerintetek hány v/v%-osra kell kell beállítani a pálinkát, hogy a gyümölcs az aromáját a legjobban kiadja?
Figyelt kérdés
2014. nov. 18. 23:07
1/3 intrepid 



válasza:





Ezt annak az ízlése is befolyásolja, aki fogyasztja: aki hozzá van szokva az 50%-os kerítésszaggatóhoz, annak a 40% már gyenge kicsit. Aki nem nagy pálinkás, annak a 40% a jobb.
3/3 Phoney 



válasza:





Ízléstől is függ, de korrekt kisüstinél jellemzően 45-47% az ideális. Az 50-55° csak arra jó, hogy elfedje a kisebb hibákat (pl. az enyhén megecetesedett cefrét, kozmaolajosságot).
A kereskedelmi főzdék sokszor finomítanak pálinkát direkt úgy, hogy 40%-on legyen ideális az állaga, de az ilyenek közt nem nagyon van „eszményi” pálinka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!