Hogyan hasznosítják a maniókát?
Ha megnegedsz egy kicsit általánosabb segítséget:
Én úgy szoktam keresni, hogy elindítom a böngészőt. Megnyitom a google.hu keresőt:
Ide beírom a kulcsszavakat (ezeket gyakran nehéz kitalálni, de a mostani esetben nem: manióka).
Általában az első találatok között szokott lenni egy Wikipédiás lap, azt nyitom meg először. Ott általában jó dolgokat szoktak írni.
Aztán elkezdem olvasni a szöveget.
Most például a Gazdasági jelentősége rész 3. bekezdése tartalmazza a kérdésedre a választ szerintem.
Ha ennél több kell, akkor vissza kell menni a Google találataihoz és megnézni a többi találatot is.
Maniok
Meghámozzák hosszában kettévágják kiveszik a közepéböl az inát utánna feldarabolják majd megfözik mint a krumplit,és úgy eszik halhoz, húshoz, csibéhez.
Vagy.
Meghámozzák nagy darabokra vágják és tiszta vízben erjesztik 3-4 napig. Ezt utánna kézzel szétnyomják kidobják közepéböl a fás inat és ezt döngetig fa mozsárban egy 20-30 percet, a kapott tésztát valamiféle afrikai hosszúkás levelekbe sodorják, frissen hasítot rafiát tekergetnek körbe rajta ami összefogja, 3-4 levél lessz a külsö héjja a Maniok kolbásznak. A vastagsága is mint a kolbász. Az elkészitése göz fölött történik, egy fél óra. Ez a: Buton de Maniok.
Vagy.
Hasonló módon, de végül szárítással darabos Maniok féleséget kapnak amit megörölnek és ebböl a lisztböl fözik a Fu-Fu-t. (Maniok puliszka)
Nem törekednék mindenáron ezeknek a felfedezéséért. Nagyot csalódhatsz.
Vagy, szereted a különleges lehangoló ízeket.
Jajj, még valami, a fiatal zsenge levelekböl, valamiféle spenótot föznek.
Vagy ezt finomra õrölt pirítot földimogyóróval fözik eggyüt. Ez lessz a: Bömm.
az a fehér valami a fufu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!