Ti hogy szerettek enni? Többi lent.
Többször keveset, vagy inkább kevesebbszer, de akkor bőségesebben? Egyáltalán, mi az az ételmennyiség, ami már soknak számít egyetlen étkezés alatt? Mennyit bírtok enni? Mi volt a legtöbb, amit egy ültő helyetekben megettetek?
Sok választ várok, mindeninek megy a zöld kéz. :)
Én a többször keveset híve vagyok, de az sem jó, amikor egész nap folyamatosan eszem... Kb. napi 4-5x szoktam átlag adagokat enni, reggeli, vacsora 1-1 zsemle, ebédre pedig megeszek egy átlag menünyit. Uzsonnának általában egy tejeskávét iszom, meg eszem valami gyümölcsöt.
Ami sok? Ha repetázok, az már soknak számít, nem bírok egyszerre amúgy sokat enni, mert hamar jóllakom. Viszont nagyon lassan eszem, nekem van 25 perc is, mire elnyammogom a kajámat. És nagyon utálom, ha rohanni kell :D
A legtöbb az volt, amikor elmentünk nyaralni, és svédasztalos reggeli volt. De annyi féle-fajta ennivalót még életemben nem láttam, ráadásul a hotel farmján tenyésztett állatok tejéből sajtok, saját szalámik... 9-kor megreggeliztünk, több zsemle, tányér müzlik (mindet végigpróbáltam), virsli, rántotta, tejeskávé, de annyira belaktunk, hogy a szobánkig alig jutottunk fel, komolyan azt hittem, hogy szétpukkadok. Még jó, hogy nem terveztünk semmit aznapra, mert kb. du. 5-ig nem bírtunk felkelni az ágyból, csak szenvedtünk :D Azóta sem ettem ennyit.
23/L
Párszor sokat. Extra esetben egyszer sokat. Nem tudok keveset enni, akkor már inkább a semmi, akkor csak alig vagyok éhes. De ha felpiszkáltam a szervezetem, hogy gyere, etetés és kiszúrom a szemét egy picivel... Nagyon éhes és morc tudok lenni úgy.
800 kcal sokszor már étkezésnek számít, 1000 nagyon gyakori és 1500-ben sincs semmi különös, csak ez nem mindennapos (s nem annyira egy ültő helyemben, sajna képes vagyok elhúzódó étkezésekre). S ez úgy, hogy épp csak az éhemet verem el, illetve esetleg valami kellemes desszert, de a hű de jóllakás még messze van. Plusz ez térfogatban s megevési időben rém pici tud lenni.
Na így próbáljon fogyni az ember. Nem könnyű.
Ez van szénhidrátszegény étkezésnél, viszonylag sok szénhidráttal sokkal többet eszem és még éhes is vagyok.
Hogy mi számít soknak? 2000 kalória fölött már annak tartanék egy étkezést - de ha előtte mondjuk egy hosszú teljesítménytúrát nyomtam volna étlen, akkor úgy 3000 kcal lenne ez az érték.
Plusz vannak napjaim, amikor szinte nem tudok jóllakni... S ételeim, amik elég kalóriadúsak.
Azért volt már, hogy párszáz kalóriát ettem, egy különösen nem éhes nap elején vagy vacsoraként, amikor még nem is igazán voltam éhes. De ez ritka.
5. voltam s eszembe jutottak még dolgok. Pl. hogy én sosem tudtam megenni egy normál pizzát, még fél is nagy kihívás. Kifőzdében, étteremben sem szokott menni 2 fogás, már ha normálisak az adagok. De itthon, a saját ételeimmel más, több időm van s mások az ételek. Hosszan laktatnak, de mennyiség kell.
S vannak számomra ellenállhatatlan ételek, amiket nehezen tudok abbahagyni. Gyerekkoromban mindig megettem szinte az egész lábos paradicsomos káposztát (az több kiló) s persze ez még nekem is sok volt, egy kicsit fájt tőle a hasam... Annyira azért nem, hogy legközelebb visszafogjam magam. Pedig nem vagyok zabálós, ha jóllaktam, nem eszem tovább (max. ha nagyon ki kell próbálni valamit, de egy ponton túl semmit, semmiképp), nem is szoktam túlenni magam. De ez az egyetlen étel megbolondított gyerekkoromban.
Őszintén? Legszívesebben egész nap eszegetnék valamit, de sajnos hosszútávon nem járnék jól vele. :D
Próbálok sok kicsit enni inkább, de általában úgy alakul, hogy pár kicsit eszem, meg egy nagyot. Általában reggelire egy kis müzlit gyümölccsel és joghurttal, egy szendvicset vagy egy péksütit eszem (ezt akkor ha otthon nincs időm az előzőeket megcsinálni). Aztán dél körül kávézom és/vagy eszek vmi apróságot, utána pedig csak délután eszem otthon, mikor hazaértem a munkából - ilyenkor eszek egy rendes adagot. Vacsorázni nem szoktam, csak teázom/kávézom. Néha egy kis gyümi is bejátszik. x3
Egyébként sajnos rengeteget tudok enni, ha nem fogom vissza magam. Mintha végtelen lenne a hasam, csak megy le a sok kaja. Aztán persze meg sem tudok mozdulni. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!