Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Megéri olajos magvakat termesz...

Megéri olajos magvakat termeszteni? A dión, a mandulán, a török mogyorón kívül megterem még valami Magyarországon?

Figyelt kérdés
Gondolkozom, hogy diplomaosztómra összegyűjtök egy kis pénzt(mivel ezzel fog kapcsolódni a foglalkozásom) és veszek egy hektár földet, szerintetek egy hektáron hány kg héj nélküli termés teremhet meg úgy átlagosan?
2014. okt. 19. 20:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%

Kérdezö, ha te nem tudod még azt sem, hogy a földimogyoró olajos, akkor inkább hozzá se kezdj semmihez. Mert minden lépésnél felvetödik egy bonyolult kérdés, vagy több, ami csödhöz vezetne nem pedig nyereséghez.

Nem olyan egyszerü az a dolog, hogy csak végig nézek a földeken milyen szépek az ugarak, a vetések, stb. A boltokban meg minden kapható, csak levaszem a polcrol amit a földmüvesek termeltek. Tudod, az mögött bonyolult munkálatok rejlenek.

Nem riasztani akarlak csak a figyelmed felhívni.

2014. okt. 20. 00:00
 12/21 anonim ***** válasza:

Termessz levendulát. Virágkorát éli a szó szoros értelmében. Többes hasznosítású, és talán támogatott is.

de a támogatott termékekről érdeklődhetsz is,a Vidékfejlesztési hivatalnál.

2014. okt. 20. 10:51
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is vannak mandulafáink, némelyik csak úgy magától nőtt ki a földből, nem is ültettük! Semmit nem kell csinálni vele, ilyenkor meg potyog róla a mandula! Ezért nem is értem, miért olyan drága. Nekem is megfordult már a fejemben, hogy foglalkozni kéne a termesztésével, régen Magyarországon sokkal több mandulafa volt, ez az éghajlat pont neki való. Az hogy mennyit terem, függ attól, hogy milyen fajta, van amelyiket károsítja a korai fagy tavasszal, de mégis muszáj abból is ültetni, mert az porozza be a többit. Szerintem ha beszerzel néhány szakkönyvet a manduláról, kitalálod a fajtaösszetételt, bele ásod magadat, menni fog. Szerintem van értelme.
2014. okt. 20. 14:03
 14/21 A kérdező kommentje:

A földimogyoró NEM olajos mag!

:

A földimogyoró vagy amerikaimogyoró (Arachis hypogaea) a kétszikűek (Magnoliopsida) osztályába a HÜVELYESEK (Fabales) rendjébe és a pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozó faj.

A többieknek köszönöm a válaszát, ráállok a témára, szakirodalmat olvasok stb. :)

2014. okt. 22. 12:22
 15/21 anonim ***** válasza:

Ismereted van a földimogyorórol de még is állitasz dolgokat rólla amik heitelenek, nem tudom miért?

Naponta tonnaszámban megy ahasználata.

Vagy csak MO-on ilyen szük az ismerete?

[link]

[link]

2014. okt. 22. 13:00
 16/21 A kérdező kommentje:

Nem tudok németül. De miért írod, hogy a földimogyoró olajos mag, mikor beütöm a Googleba, és egy csomó forrás hivatkozik erre, hogy a földimogyoróról tévhit, hogy olajos mag? Én tudom, mivel gyomorbántalmaim vannak és az orvos megtiltotta, hogy hüvelyeseket egyek és külön felhívta rá a figyelmet, hogy a földimogyoró is hüvelyes.

[link]

2014. okt. 22. 17:53
 17/21 anonim ***** válasza:

Mágikus a helyzet ha te nekem olyan linket válaszasz ami több mint 50%-os zsírtartalomrol tanúskodik, te pedig azt tagadod:

[link]

2014. okt. 22. 20:55
 18/21 A kérdező kommentje:
Az olajos magvak alatt nem azt értjük, hogy minden olyan mag, aminek magas a zsírtartalma!! Az olajos magvak egy külön kategória, de nem azt jelenti, hogy rajtuk kívül nincs magas zsírtartalmú termés.
2014. okt. 23. 11:06
 19/21 anonim ***** válasza:
Aha, értem, a földimogyoró olajtartalmú hüvelyes zsírszegény termés.
2014. okt. 23. 11:25
 20/21 A kérdező kommentje:

Nem. A földimogyi magas zsírtartalmú hüvelyes, de nem olajos mag.

De nézd meg pl. a gesztenyét. A gesztenye olajos mag, mikor nagyon alacsony a zsírtartalma(1.5g zsír van 100g-ban, a földimogyié pedig 42g)

2014. okt. 23. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!