Megéri olajos magvakat termeszteni? A dión, a mandulán, a török mogyorón kívül megterem még valami Magyarországon?
Kérdezö, ha te nem tudod még azt sem, hogy a földimogyoró olajos, akkor inkább hozzá se kezdj semmihez. Mert minden lépésnél felvetödik egy bonyolult kérdés, vagy több, ami csödhöz vezetne nem pedig nyereséghez.
Nem olyan egyszerü az a dolog, hogy csak végig nézek a földeken milyen szépek az ugarak, a vetések, stb. A boltokban meg minden kapható, csak levaszem a polcrol amit a földmüvesek termeltek. Tudod, az mögött bonyolult munkálatok rejlenek.
Nem riasztani akarlak csak a figyelmed felhívni.
Termessz levendulát. Virágkorát éli a szó szoros értelmében. Többes hasznosítású, és talán támogatott is.
de a támogatott termékekről érdeklődhetsz is,a Vidékfejlesztési hivatalnál.
A földimogyoró NEM olajos mag!
:
A földimogyoró vagy amerikaimogyoró (Arachis hypogaea) a kétszikűek (Magnoliopsida) osztályába a HÜVELYESEK (Fabales) rendjébe és a pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozó faj.
A többieknek köszönöm a válaszát, ráállok a témára, szakirodalmat olvasok stb. :)
Nem tudok németül. De miért írod, hogy a földimogyoró olajos mag, mikor beütöm a Googleba, és egy csomó forrás hivatkozik erre, hogy a földimogyoróról tévhit, hogy olajos mag? Én tudom, mivel gyomorbántalmaim vannak és az orvos megtiltotta, hogy hüvelyeseket egyek és külön felhívta rá a figyelmet, hogy a földimogyoró is hüvelyes.
Mágikus a helyzet ha te nekem olyan linket válaszasz ami több mint 50%-os zsírtartalomrol tanúskodik, te pedig azt tagadod:
Nem. A földimogyi magas zsírtartalmú hüvelyes, de nem olajos mag.
De nézd meg pl. a gesztenyét. A gesztenye olajos mag, mikor nagyon alacsony a zsírtartalma(1.5g zsír van 100g-ban, a földimogyié pedig 42g)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!