Mit gondoltok, milyen ember az, aki a végére hagyja a legfinomabb falatot?
A desszert nem mindenkinek finomabb a főételnél, én pl kifejezetten utálom az édességet, gyümölcskelyheket, stb. A desszertet azért a végén esszük mert édes mivolta hozzásegít minket a könnyebb emésztéshez, nem pedig azért mert finomabb. :)))
Amúgy én is a legfinomabb falatokat hagyom utoljára, semmi másért, csupán azért, mert ezzel koronázom az étkezést. Ez a zárójelenet :))) ...és tökéletesre kell sikerüljön. Szerintem semmi pszichológiai magyarázatot nem kell keresni, egyszerűen néhányan ínyencek vagyunk és kész.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ. A kérdés onnan jött, hogy egy ismerősöm megfigyelte ezt nálam és azt mondta, hogy a pesszimista emberek kajálnak így, hogy minél tovább megmaradjon az íz a szájukban és nem számítanak arra, hogy valaha ilyen jót fognak még enni. Egyébként én optimistának tartom magam, ezért is lepett ez meg, hogy van aki így vélekedik. Mondtam is neki, hogy azért eszem utoljára, mert optimista vagyok, bízom benne, hogy még az is belém fog férni :):D
Rossz/jó hír esetén én is a rosszat kérem előre :)
Érdekes dolgok ezek.
Tényleg köszi mindenkinek!
Persze, ha vkinek még van véleménye, hát ossza meg velem/velünk nyugodtan.
Szia!nagyon elgondolkodtatott, amit írtál.gyerek koromban alakult ki nálam is, hogy mindig előbb ettem meg a köretet, utána a húst.ez valami tudatalatti vágy lehet, hogy na most ezt, meg ezt megeszem, és utána jön,amit ennél is sokkal jobban szeretek, jelen példánál maradva a húst.De sok egyéb dologban is jellemző rám, hogy minél előbb legyek túl a dolgok kevésbé kellemes részén, mert a tudatom súgja, hogy utána jön valami jó.
hát mi ez ha nem optimizmus ?pl. régen, mikor a vizsgáim voltak, az első három között mindig bementem, mert megőrültem volna fél napig a folyosón toporogva szorongani.biztos ismeritek ezt az érzést amikor valamin
túl vagyunk a nap is szebben süt.vagy más: véradó donor vagyok, nem félek ,de mégis az elsők között vagyok véradáskor.
elkanyarodtam az evéstől, de mégis arra gondolok, hogy
ez valami spórolásféle az agyunktól a jó dolgok javára.
egy régi történetet is elmondok egy szegény, azóta már meghalt ismerősöm esete.Fiatalon mi is nagyon csórók voltunk egy tál meleg kaja nagy szó volt.Rendelt a bisztróban egy adag resztelt májat köret nélkül, de kért
10 szelet kenyeret.falni kezdte, tunkolta a szaftot, majd
a hatodik kenyérnél megállt, elsápadt és letette az evőeszközt.az összes máj ottmaradt.....
na szia, érdekes gondolatsort indítottál el.
Szia! Örülök, hogy elgondolkodtatott a kérdésem, valóban érdekes dolgok ezek. Pl. ahogy írtad a vizsgát én is első szeretek lenni :) Szerencsére ha névsor szerint megyünk, akkor is megvan erre az esélyem. Én azért nem eszem teljesen külön a dolgokat (köret és feltét), de pl a rakott karfiolnál előbb megeszek mindent és a legvégén megeszem az összes finom pirult tejfölös sajtot (nyaaaaaaaaam)!
Ha valakinek van még véleménye, ötlete, sztorija az írja meg nyugodtan.
Én például össze-vissza vagyok vele. Van amikor a legfinamabb falatot akkor eszem amikor már nincs kedvem többet enni és megjön az étvágyam tőle. De sokszor ilyenekre nem is figyelek. Régebben figyeltem ha olyan volt az étel akkor a pirult rész maradt a végére :)
Hallotam én is ezt az optimista-pesszimista dolgot, de szerintem ez nem mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!