Melyik étel fogyasztása jár a legtöbb co2 gáz kibocsájtással, beleértve a gyártást egy átlagember igényéhez mérten?
Figyelt kérdés
Tehát olyan van,hogy az előállítása a marhahúsnak nagy sok co2-vel jár,de ugye az is kérdés,hogy mennyire van szüksége egy embernek. Erre biztos jönnek a vegák,hogy oké,de akkor egyél mást.Na csakhogy, a húsból kevesebbet kell enni,mint a zöldségből bizonyos vitaminok esetén. Most nem tudom valamelyik B vitamin az..2014. okt. 6. 09:54
1/2 anonim válasza:
nem teljesen értem a kérdést, de az tény, hogy egy bizonyos adag zöldséget vagy megeszik az ember direktben, vagy megeszi egy állat, és abból lesz töredéke hús, és azt eszi meg egy ember...
a húsban kb 20% fehérje van, a zöldségben, gyümölcsben 5-8%, hüvelyesben (babféle, szója) 20-25%, gabonában 8-15%, olajos magban 30-40%. Ha így számolod, többet kell enni növényből kilóra
a vitaminok: talán a B12-re gondoltál: növényben nincs, csak állati eredetű ételben, aki teljesen vegán, annak tablettásan pótolni kell.
2/2 A kérdező kommentje:
Gyakorlatilag arra lennék kíváncsi,hogy milyen étel fogyasztásának kiváltása okozná a leginkább a co2 kibocsájtás csökkenését.
2014. okt. 6. 18:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!