Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hány banánt kell megenni...

Hány banánt kell megenni ahhoz, hogy meghalj?

Figyelt kérdés
kémiából azt a házit kaptuk, hogy válaszoljunk a kérdésre. Kerestem mindenhol, de nem találtam rá választ. Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni nekem.
2014. szept. 9. 18:09
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
A választ nem tudom, de szerintem nézz utána, hogy milyen vegyületek vannak benne, aztán nézd meg, hogy az egyes dolgokból mennyi a halálos adag.
2014. szept. 9. 18:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy banán elfogyasztása 0,1 mikrosievert terheléssel jár. Az origo 2011. 04.12. napján közölt egy cikket a sugárzás okozta károsodásról, címe : egy banán elfogyasztásától Csernobilig.

Jó kutakodást!

2014. szept. 9. 18:20
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Miért halna meg bárki a banántól? :o
2014. szept. 9. 18:22
 4/7 anonim ***** válasza:
72%

Ha meg van mérgezve a vége (kígyó néha megcsípi), akkor egy falat is elég.:)

Kémiából nyilván nem apropó nélkül adták fel, hanem tanultátok, hogy mi a mérgező anyag a banánban. Azt kell megtudd, mennyi van abból az anyagból egy banánban, és mennyi a halálos adag.

2014. szept. 9. 18:40
 5/7 anonim ***** válasza:
85%
Nem a mennyiség számít, hanem az időtartam. Ha 100 évig eszel banánt, meghalsz. (Legfeljebb néhány évvel élheted túl.)
2014. szept. 9. 18:46
 6/7 supra01 ***** válasza:
76%

A banánban sok a kálium, ami a szívnek nagyon nem tesz jót, esetleg ezen a vonalon indulj el!

10 dkg-ban 500 mg van.

Ha a keringő vérbe bármilyen úton 1 órán belül 1-2 grammnál több kálium jut be, vagy 24 óra alatt 11 grammnál több, az veszedelmes kálium túladagolási mérgezést (hyperkalaemia-t) okozhat.

Többit számold ki :D

2014. szept. 9. 20:37
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

18:40-es: " Ha meg van mérgezve a vége (kígyó néha megcsípi), akkor egy falat is elég.:) "

Ez több okból sem igaz: egyrészt a kicsók nem csípik meg a banánt - mert semmi okuk sincs erre, a banánt nem eszik és a banán nem támadja meg öket, nem kell védekezniük), másrészt a kígyómérgek az emésztörendszeren keresztül nem ártalmasak, csak direkt a véráramba jutva.

2014. szept. 9. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!