Mi a te "nem szokványos", egyedi otthoni mindennapi kedvenc ízed/ételed/italod/különlegességed?
Ami miatt sajnálod az emberiséget, hogy csak te tudod milyen jó?
Nekem pl ilyen ami eszembe jut most a :
-Ravigot/Remoulade szósz. Hollandiában ismertem meg, úgy el van találva, hogy elképesztő, mindenféle kajához lehet enni korlátlanul, ha jó márkától veszed.
-Puerh Tea + házi szárított bodza + "Tejszín Felhő" vaníliás tea + kis fahéj = forrón a legjobb tea, akármilyen szar hangulatban megmosolyogtat
-vireco szarvasgombapástétom
-házi somlekvár
...
örülnék akármilyen ötletnek, termék+márkának, pl magyar boltokban összes szószt kipróbáltam, nem annyira jöttek be, sok házi gyors sütit kipróbáltam, házi fagyi receptet..stb
hát, sós mogyorókrémet mustárral melegszendvicsre sajttal én is csináltam már, de az édes csokis mogyorókrémmel tényleg sajátos:P
(fent kihagytam a steviát, összességben olcsóbb, finomabb, egészségesebb minta cukor, 1éve mindenhez azt rakom)
Túrós, vagy sajtos-tejfölös tészta szalonnával ÉS porcukorral - itt a kettő kombinációján a hangsúly.
Barátomat - meg sok ismerősömet - a hideg leldesi, mikor megpakolom pirított szalonnával és töményen porcukrozom.
Jujj, lehet, holnap azt kajcsizok, most úgy megkívántam :D
Édes borsólevesbe tejet öntök. Túróstészta cukorral és tepertővel...bundáskenyér cukorral...öregtarhonya tejjel (szintén beleöntöm a tejet)
sültkrumpli ciberével (félkész szilvalekvár még melegen)
Ital: mivel alapból nagyon kevés a gyomorsavam, zsíros kaják esetén rá kell segíteni, különben fél éjszaka nem tudok aludni. Nagyon utálom a szíros kosztot, ritkán is eszem ilyet, de van, amikor elkerülhetetlen.
Sokat kísérlezetem és itt a tuti saját recept: : egy pohár vízbe egy egész citrom leve, cukor nélkül, UTÁNA 10 perc múlva pedig egy pohár tej, cukor nélkül. Nem keverni, csak a gyomorban. Isteni.
Egyébként az Alfredo szószt nagyon szeretem, és az Alfredo szósszal készült ételeket. A spagetti carbonara mindig bejön. Otthon sajna nagyon kevesen tudják jól csinálni, pedig nagyon finom étel.
6-os majd én folytatom:
töpörtös pogácsa tejszinhabbal, lekváros kenyér lazaccal, dios palacsinta hagymás fagyival, pacalpörkölt babapiskótával.
Annyira szerintem nem egyedi, de én imádom:
Nutellás kenyér- téliszalámival
Mekis sültkrumpli mekis fagyiba mártogatva
Karika banán + téliszalámi + trappista sajt
- kakasvér hagymával
- kakashere pörkölt
- kakaóstészta
- lekváros bundáskenyér
- gyümölcsrizs (almával, banánnal, mazsolával, kókusszal)
- vajas-lekváros kenyér sajttal & kolbásszal
- darált diós-lekváros tészta
- kakaós tejföl / lekváros tejföl
- nutellás keksz
- túrós tészta pirított teperetővel jól megcukrozva
- bundás párizsi
- zsírban sült virsli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!