Ha nem csomagoljuk vissza rendesen a kekszet, miért ereszkedik meg, azaz miért lesz puhább, miért nedvesedik?
Figyelt kérdés
a péksütemények viszont miért száradnak ki teljesen, ha elfelejtjük visszacsomagolni?2010. jan. 12. 18:13
1/3 anonim válasza:
A kekszek ha nem zárod vissza ,felveszik a levegő nedvességtartalmát ezért puhulnak meg.
2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm, ezt én értem is, csak a péksütemény, akár cukortartalmú, akár sós, úgy megszárad, hogy porzik. vajon ez miért van?
2010. jan. 12. 18:42
3/3 anonim válasza:
Mert a 2 teljesen más tésztájú, az egyik sima tészta a másik élesztős/vagy vajas tészta, meg ugye teljesen máshogy is kell sütni, tehát más tulajdonságaik is lesznek, az egyik porhanyósabb és szárazabb a tésztája miatt,a másik laza tésztájú, már eleve "nedves" a tésztája, tehát nem porhanyóssá sütött tészta, így hát, a porhanyósabb a vízfelvételre törekszik, a péksütemény (ami ugye nedvesebb) a kiszáradásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!