Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell levélből mentateát...

Hogyan kell levélből mentateát főzni?

Figyelt kérdés
Van itthon mentánk,de nem tudom pontosan hogy hogyan kell belőle teát főzni. És lehet esetleg citromfűvel keverni? Előre is köszönöm!
2008. aug. 2. 09:44
 1/3 anonim ***** válasza:
61%

Egy teáskannába beletesszük az ágakról leszedett mentaleveleket és a teát, majd leforrázzuk a vízzel és hagyjuk állni 5-6 percig...Ezután leszűrjük az italt és azonnal, még forrón szervírozzuk. Legegészségesebb - és kifejezetten fogyasztó hatású - ha minden édesítőszer nélkül fogyasztjuk, de ízlés szerint cukorral, vagy mézzel is ízesíthetjük.


Hozzávalók 4 csészéhez


* 1 ek gunpowder tea

* 6 friss mentaág

* 5 dl víz

2008. aug. 2. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Natúr mentatea:

Csészénként 1 púpozott teáskanál mentalevelet fél liter vízzel leforrázunk, 1-2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Mézzel ízesíthetjük, naponta 1-2 csészényit forrón kortyolgatunk el belőle. Élvezeti teaként, gyermekek részére is ajánlható. Minden évben kúraszerűen fogyasztható.

Variáció:

1 ek cukrot karamellizálunk, felöntjük 1/2 l vízzel, majd egy csipet borsmentát dobunk bele és lefedve forrásig főzzük. Köhgési ingerek csökkentésére, torok nyugtató tea. Napota két csészével fogyasztunk. Gyerekeknek is adható.


Az előző válaszhoz: speciális gunpowder tea az autentikus, keleti mentatea tartozéka: [link] Ki lehet próbálni earl grey-vel helyettesítve.

2008. aug. 5. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Hello, én leírom, ahogy én szoktam készíteni.


Ollóval vágom a menta szárát, a leveleket pedig kézzel csipkedem le. A jégverte levél jöhet, de a csigarágta már nem. A friss hajtásokat nem is különítem el. Úgy találomra szoktam szedni, 10-15 szálat. Szűrőbe teszem, majd megmosom a leveleket. (Néha zsályát és citromfüvet is szedek hozzá, de abból csak keveset.)

Egy nagyobb fazékban (talán 3l-es) felteszek vizet főni. amikor rotyog a víz, beleborítom a leveleket, és vagy fél órán keresztül főzöm, majd nem szűröm le, hanem levelekkel együtt állni hagyom. Így gyönyörű, sötétzöld színt kap. Langyosan vagy hidegen szoktuk inni, ízesítés nélkül.

2010. máj. 19. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!