Hogyan kell levélből mentateát főzni?
Egy teáskannába beletesszük az ágakról leszedett mentaleveleket és a teát, majd leforrázzuk a vízzel és hagyjuk állni 5-6 percig...Ezután leszűrjük az italt és azonnal, még forrón szervírozzuk. Legegészségesebb - és kifejezetten fogyasztó hatású - ha minden édesítőszer nélkül fogyasztjuk, de ízlés szerint cukorral, vagy mézzel is ízesíthetjük.
Hozzávalók 4 csészéhez
* 1 ek gunpowder tea
* 6 friss mentaág
* 5 dl víz
Natúr mentatea:
Csészénként 1 púpozott teáskanál mentalevelet fél liter vízzel leforrázunk, 1-2 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Mézzel ízesíthetjük, naponta 1-2 csészényit forrón kortyolgatunk el belőle. Élvezeti teaként, gyermekek részére is ajánlható. Minden évben kúraszerűen fogyasztható.
Variáció:
1 ek cukrot karamellizálunk, felöntjük 1/2 l vízzel, majd egy csipet borsmentát dobunk bele és lefedve forrásig főzzük. Köhgési ingerek csökkentésére, torok nyugtató tea. Napota két csészével fogyasztunk. Gyerekeknek is adható.
Az előző válaszhoz: speciális gunpowder tea az autentikus, keleti mentatea tartozéka: [link] Ki lehet próbálni earl grey-vel helyettesítve.
Hello, én leírom, ahogy én szoktam készíteni.
Ollóval vágom a menta szárát, a leveleket pedig kézzel csipkedem le. A jégverte levél jöhet, de a csigarágta már nem. A friss hajtásokat nem is különítem el. Úgy találomra szoktam szedni, 10-15 szálat. Szűrőbe teszem, majd megmosom a leveleket. (Néha zsályát és citromfüvet is szedek hozzá, de abból csak keveset.)
Egy nagyobb fazékban (talán 3l-es) felteszek vizet főni. amikor rotyog a víz, beleborítom a leveleket, és vagy fél órán keresztül főzöm, majd nem szűröm le, hanem levelekkel együtt állni hagyom. Így gyönyörű, sötétzöld színt kap. Langyosan vagy hidegen szoktuk inni, ízesítés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!