Piacon mennyiért tudom eladni a házi eperlekvárt? (ritka fajta)
Van az udvaron két darab eperfa, de nem a hagyományos lefele konyuló eperfa, hanem egy 10 méter magas ázsiai fajta, 3-5cm nagyságú fekete termésekkel. Régen elterjedt volt itthon, de azóta szinte teljesen eltűnt, ritkaságszámba megy.
Rengeteget terem minden nyáron, naponta 2-3 kilót le lehet róla rázni. Szerintetek ha lekvárt főznék belőle, mennyiért vinnék kilóját? Ezret megér?
Az érett szemek nem savanyúak. Szerintem azért nem közkedvelt fa, mert azonnal hullajtja az érett gyümölcsöt, ami ronda ha nincs összeszedve, a kutya meg telefossa tőle az udvart. :) Fehér verzió is van itt, de az nekem nem jön be, ízetlennek érzem.
Most egy kis adagot főztem belőle, de nekem ízlik. Se cukor, se savanyú nem kellett bele, pont jó lett tisztán. Bár még meleg, majd ha kihűl leellenőrzöm újra. Az állaga nem valami kemény, épp kenhető. A süteményekhez nem értek, nem tudom, lehet-e hozzá használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!