Bodzaszörp készítésben segítene valaki?
Figyelt kérdés
Áztattam pár napig vízben a virágot és a citromokat, most jönne a felforralás plusz cukrozás.. Érdekelne, hogy kb ha 4 liter vízben ázott a bodza mennyi cukor szükséges? És hogy citromsav kell-e bele vagy valamilyen tartósító? Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!2014. máj. 30. 20:35
1/1 anonim válasza:
Én először fel szoktam a cukrot forralni a vízzel, majd ha langyosra hűlt, akkor teszem bele a többit.
kb. 1,5 liter vízhez 1 kg cukor, a mérettől függő 10-15 tányér virág, 1 kis doboz citrompótló és egy nagyobb friss citrom felkarikázva.Állni hagyom3-4 napot, leszűröm, üvegekbe töltöm, lezárom, és vizes dunsztban alig gyöngyözve úgy fél órát dunsztolom.Tartósítószer nem kell bele.
A 4 liter vízhez min.2kg cukor kell, de ízlés kérdése, lehet több is. Ez csak a későbbi vízzel hígítást fogja befolyásolni, hogy 1:2; 1:3; vagy milyen arányban fogod hígítani.
Tipp: Ha csinálsz a cukor egy részéből karamellt, a többit pedig a recept szerint hozzáadod, isteni karamellás bodzaszörpöd lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!