Milyen salátarecepteket ismertek?
A gorog salata a kedvencem, fetaval, tobbfele a olajbogyoval es koktelparadicsommal.
Ezenkivul van egy sajat krealmanyom: jegcsapretket, kigyoubit, kaliforniai paprikat reszelek es osszekeverem natur, kicsit sozott-borsozott joghurttal, amihez egy kis atpaszirozott fokhagymat is keverek. Hutobe teszem 30percre es kesz. Vacsira szuper.
Szinten imadom: koktelparadicsomot felezek es osszekeverem konzerv, teljesen natur szeletelt gombaval es konzerv kukoricaval,illetve sima, vekonyra csikozott csirkemellsonkaval. Reszelek a tetejere trappista, gouda vagy edami sajtokat, ha eppen van itthon akkor egy kis fustolt sajtot is. Fuszerezem, kicsit hutom es kesz.:)
Mozzarella-paradicsom-rukkolasaláta, friss bazsalikommal vagy oregánóval, olívaolajjal
Trüffelolajas párolt gombasaláta, citromlével megöntözve, díszítésnek fél karika citromokat is tehetsz bele
Szőlő-alma-pirított dió-brie/camembert saláta (én ezt tálaláskor egy egész pici felforrósított vajjal szoktam meglocsolni)
madárbegysaláta, sült borsos, sózott körteszeletek, gorgonzola, esetleg dió
cukkini, uborka, zöldsaláta kapros-fokhagymás olívaolajas öntetben
Zöldbabsaláta pirított füstölt tofucsíkokkal, szezámmaggal, szezámolajjal
Végül koktélparadicsomot, kaliforniai paprika csíkokat, répacsíkokat, lilakáposztát, jégsalátát, avokádót és fetasajtot raktam a salátába. Egy olívaolajos ecetes öntetet kapott. Egész jó lett.
De majd sorban ki lesznek próbálva azok is, amiket ti írtatok :) Én imádom a kapros öntetes görög saláta szerű salátát, a párom szereti a paradicsomot, paprikát, uborkát olajos ecetes öntettel, és legtöbbször ezek vannak felváltva, de olykor, mikor már nagyon unom csinálok mindent bele, meg "ami épp akciós vagy szimpatikus volt" salátát :) Most is ez történt végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!