Mi a véleményetek erről?
Figyelt kérdés
A szalámi készítés a disznóvágás egyik legnehezebb, legkényesebb feladata, de az eredmény az egyik legnagyobb örömöt okozza. Alapanyaga, zsiradékhányada általában megegyezik a kolbászéval, azzal a megjegyzéssel, hogy a szalámihoz általában érettebb húsokat (anyadisznó) előnyösebb használni. Bélnek a legalkalmasabb az 5-6 cm-es átmérő. Ez lehet sertés vastagbél, marha vastagbél, ló-vékonybél. Sikerrel tölthető szalámi a műbelekbe is. Műbél használatakor azonban feltétlenül "szellőző" fajtát vásároljunk. A disznó bele nem nagyon tűri a feszesre töltést, óvatosan kezelendő! A belek között megemlíthetjük még a nagyobb átmérőjű "edényeket" is, melyeket szajmóka, gömböc, svartli töltésére használunk. Ilyenek a gyomor, a hólyag, a kata, a poncakli. A beleket alapos tisztítás után langyos vízbe áztassuk be. (a műbeleket is), hogy a töltéskor rugalmasak legyenek. A szalámit igen feszesre kell tölteni. A belekerült levegőzárványtól laza lesz és nem áll el. Ha ilyet találunk a szaláminkban, akkor tűvel óvatosan megszurkálhatjuk. Másik kényes pont a füstölés: Általános az a szabály, hogy az átmérő növekedésével nő a füstigény is. Tartósítószerként szóba jöhet a nátrium- benzoát, salétrom (só), de egyes esetekben a borkősav is.2014. máj. 22. 21:20
1/9 anonim válasza:
Azt, hogy nincs gyomrom hozzá pedig biztos érdekes. Csak ha elolvasod, nem eszel többet húst:D
4/9 anonim válasza:
Ez miert ebben a kategoriaban van?:O
5/9 anonim válasza:
mert amikor a belet felhúzzák a hurkatöltőre, az olyan, mint amikor verik a brét. vagy épp felhúzzák a gumit. innen a szex kategória
6/9 anonim válasza:
A gömböcből készült kolbász nagyon jó. :D
7/9 anonim válasza:
Az, hogy így készül a normális szalámi.
Szerintetek nejlonharisnyába kellene tölteni ??Hogy még egy kicsit jobban pfújoljatok, kiegészítem a leírtakat, hogy a kulen pl a sertés végbelébe van töltve, mégis az egyik legfinomabb vastagszalámi féle.Kerek gömböc alakja van, a szeletek körben hullámos szabálytalan alakúak.
pirospaprikás , kellemesen fűszerezett szárazáru.
8/9 anonim válasza:
Akinek a szalámi fújolnivaló, meg nincs gyomra hozzá az menjen és legeljen füvet...
9/9 anonim válasza:
Mi van vele? Így készül a szalámi. Olyan érdekesnek találod ezt kérdező hogy feltétlenül meg akartad osztani velünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!