Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
A szalámi készítés a disznóvágás egyik legnehezebb, legkényesebb feladata, de az eredmény az egyik legnagyobb örömöt okozza. Alapanyaga, zsiradékhányada általában megegyezik a kolbászéval, azzal a megjegyzéssel, hogy a szalámihoz általában érettebb húsokat (anyadisznó) előnyösebb használni. Bélnek a legalkalmasabb az 5-6 cm-es átmérő. Ez lehet sertés vastagbél, marha vastagbél, ló-vékonybél. Sikerrel tölthető szalámi a műbelekbe is. Műbél használatakor azonban feltétlenül "szellőző" fajtát vásároljunk. A disznó bele nem nagyon tűri a feszesre töltést, óvatosan kezelendő! A belek között megemlíthetjük még a nagyobb átmérőjű "edényeket" is, melyeket szajmóka, gömböc, svartli töltésére használunk. Ilyenek a gyomor, a hólyag, a kata, a poncakli. A beleket alapos tisztítás után langyos vízbe áztassuk be. (a műbeleket is), hogy a töltéskor rugalmasak legyenek. A szalámit igen feszesre kell tölteni. A belekerült levegőzárványtól laza lesz és nem áll el. Ha ilyet találunk a szaláminkban, akkor tűvel óvatosan megszurkálhatjuk. Másik kényes pont a füstölés: Általános az a szabály, hogy az átmérő növekedésével nő a füstigény is. Tartósítószerként szóba jöhet a nátrium- benzoát, salétrom (só), de egyes esetekben a borkősav is.

2014. máj. 22. 21:20
 1/9 anonim válasza:
Azt, hogy nincs gyomrom hozzá pedig biztos érdekes. Csak ha elolvasod, nem eszel többet húst:D
2014. máj. 22. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
hm fincsi mi? :)
2014. máj. 22. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Ebben semmi durva nincs.
2014. máj. 22. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez miert ebben a kategoriaban van?:O
2014. máj. 22. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
mert amikor a belet felhúzzák a hurkatöltőre, az olyan, mint amikor verik a brét. vagy épp felhúzzák a gumit. innen a szex kategória
2014. máj. 22. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
A gömböcből készült kolbász nagyon jó. :D
2014. máj. 22. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Az, hogy így készül a normális szalámi.

Szerintetek nejlonharisnyába kellene tölteni ??Hogy még egy kicsit jobban pfújoljatok, kiegészítem a leírtakat, hogy a kulen pl a sertés végbelébe van töltve, mégis az egyik legfinomabb vastagszalámi féle.Kerek gömböc alakja van, a szeletek körben hullámos szabálytalan alakúak.

pirospaprikás , kellemesen fűszerezett szárazáru.

2014. máj. 23. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Akinek a szalámi fújolnivaló, meg nincs gyomra hozzá az menjen és legeljen füvet...
2014. máj. 23. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi van vele? Így készül a szalámi. Olyan érdekesnek találod ezt kérdező hogy feltétlenül meg akartad osztani velünk?
2014. máj. 23. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!