Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szombat késő este bepácoltam...

Szombat késő este bepácoltam fokhagymás tejbe csirkemell szeleteket (rántott húshoz), de rengeteg teendőm volt és elfeledkeztem róla :S Szerintetek lett baja azóta?

Figyelt kérdés
Végig bent volt a hűtőben egy jól lezárt dobozban.
2014. ápr. 23. 12:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%

Persze, hogy lett baja, valszeg megromlott, gondold csak el: nyers hús és tej kombó?? 4 napot még a sima hús sem bír ki (ha boltban vetted, tehát napokkal előtte lett levágva a csirke).

Csak a sós, olajos pácban bír ki ennyit, ha teljesen ellépi az edényben a húst az olaj.

Én lökném ki a kukába!

(Bocs, de muszáj megkérdeznem: mekkora hűtőtök van, hogy megfeledkeztél róla 4 napig?)

2014. ápr. 23. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 A kérdező kommentje:

Nem a hűtő méretével van baj, hanem azzal, hogy alig voltam itthon, rengeteg dolgom volt.

Egyébként én most nagyon összezavarodtam, mert szerintem a válaszotok ellenére nincsen semmi baja sem a húsnak viszont most már nem merem megcsinálni. Viszont gondoljatok azért bele: ha étteremben, gyors kajáldában esztek valamit, akkor azt tudod hogy hány napja, hete rohad ott a konyhán? :)Mert szerintem ott aztán senki nem figyel semmire és a rohadt húst is megsütik :) ennek itthon meg az égvilágon nincsen baja. De félek megcsinálni :S de kidobni is sajnálom. ááá

2014. ápr. 23. 13:32
 13/22 anonim ***** válasza:
35%
Ne dobd ki. Megsütés után fogyasztható!
2014. ápr. 23. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
50%
Én max 2 napig szoktam tejben hagyni, utána felhasználom. Hiába nincs rossz szaga és íze, attól még okozhat majd egy kis hasmenést, de ez majd később kiderül.
2014. ápr. 23. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
65%
A fácánt egy hétig érleljük tollastól, mégsem lesz baja... Ha a tej ellepte a húst, és az nem volt korábban lefagyasztva, akkor csak a tej lehet necces ennyi idő alatt. Tegyél belőle egy keveset a mikróba. Ha felforr, OK. Ha összetúrósodik, akkor az egész kuka.
2014. ápr. 23. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
46%

Még jó, hogy a csirke az egyik legkényesebb hús . . .

Inkább vennék másikat, nem olyan drága.

Talán egy 6-8 ezer forintos marhánál már elgondolkodnék :) Meg az annyira nem is kényes.

2014. ápr. 23. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
71%

Az ízén és a szagán nem biztos, hogy érződik mondjuk a szalmonella, ha csak a leggyakoribb mérgezést okozó dolgot említsem...

Mennyi húsról van szó? 1-2 ezer forint szerintem semmi ahhoz képest, amit egy szalmonellás fertőzéstől elszenved egy ember, és mondjuk táppénzen van emiatt...

2014. ápr. 23. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
86%

A romlott hús csak a mesékben büdös, a valóságban nem mindig. Bármi elszaporodhatott rajt, de ezt majd később fogod tapasztalni...

Egyébként, hogy le lettünk szavazva... :)

2014. ápr. 23. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
29%
A szalmonellát a sütés-főzés elpusztítja. A fokhagyma tartósít. Másrészt pedig a romlás levegőn indul be, a hús pedig tej alatt volt! Na és azt se felejtsük el, hogy folyamatosan hűtve volt, nem volt kitéve hőingadozásnak.
2014. ápr. 23. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
De pont a tejjel van a nagyobb gond, nem a hússal.
2014. ápr. 23. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!