Szombat késő este bepácoltam fokhagymás tejbe csirkemell szeleteket (rántott húshoz), de rengeteg teendőm volt és elfeledkeztem róla :S Szerintetek lett baja azóta?
Persze, hogy lett baja, valszeg megromlott, gondold csak el: nyers hús és tej kombó?? 4 napot még a sima hús sem bír ki (ha boltban vetted, tehát napokkal előtte lett levágva a csirke).
Csak a sós, olajos pácban bír ki ennyit, ha teljesen ellépi az edényben a húst az olaj.
Én lökném ki a kukába!
(Bocs, de muszáj megkérdeznem: mekkora hűtőtök van, hogy megfeledkeztél róla 4 napig?)
Nem a hűtő méretével van baj, hanem azzal, hogy alig voltam itthon, rengeteg dolgom volt.
Egyébként én most nagyon összezavarodtam, mert szerintem a válaszotok ellenére nincsen semmi baja sem a húsnak viszont most már nem merem megcsinálni. Viszont gondoljatok azért bele: ha étteremben, gyors kajáldában esztek valamit, akkor azt tudod hogy hány napja, hete rohad ott a konyhán? :)Mert szerintem ott aztán senki nem figyel semmire és a rohadt húst is megsütik :) ennek itthon meg az égvilágon nincsen baja. De félek megcsinálni :S de kidobni is sajnálom. ááá
Még jó, hogy a csirke az egyik legkényesebb hús . . .
Inkább vennék másikat, nem olyan drága.
Talán egy 6-8 ezer forintos marhánál már elgondolkodnék :) Meg az annyira nem is kényes.
Az ízén és a szagán nem biztos, hogy érződik mondjuk a szalmonella, ha csak a leggyakoribb mérgezést okozó dolgot említsem...
Mennyi húsról van szó? 1-2 ezer forint szerintem semmi ahhoz képest, amit egy szalmonellás fertőzéstől elszenved egy ember, és mondjuk táppénzen van emiatt...
A romlott hús csak a mesékben büdös, a valóságban nem mindig. Bármi elszaporodhatott rajt, de ezt majd később fogod tapasztalni...
Egyébként, hogy le lettünk szavazva... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!