Hol kaphatok eredeti, sztaniollal borított SELYEMPAPÍROS SZALONCUKROT?
Győrben lakok, évek óta keresem karácsony táján ezeket a régi szép időket idéző, karácsonyfámon mindig is gyönyörűen díszelgő selyempapíros szaloncukrokat, de a helyi, ill. megyei lapok, napilapok SMS-rovataiban kérdésemet közzé nem teszik, a mai szaloncukorárusokat is minden évben megkérem, kérdezzenek utána, vagy jövőre szerezzenek be, de semmi! Csak tárják szét karjaikat...csak hallomásból tudom, hogy lehet még kapni.
Tavaly, meg tavalyelőtt a hiper TESCO-ban vettem ilyen csomagolásban DIABETTE diabetikus szaloncukrot (íztelen volt), csak mert a benne lévő szaloncukor ilyen csomagolásban volt. Azelőtt, egy évvel a TESCO-ban és a METRO-ban is lehetett kapni dobozban FIGARO márkájú selyempapíros szaloncukrot, ami issteni finom volt, viszont szlovák...bár most azt sem lehet már kapni. (Vajon miért... :S)
Fóliás sz*r nem kell. Abból van annyi, hogy már a könyökömön jön ki, s annak semmi szépsége nincs. Selyempapírosat teszek a fámra minden évben, erről nem vagyok hajlandó lemondani, ezért kérlek SEGÍTSETEK!
Hol kaphatok most GYŐRBEN, vagy környékén sztaniolos selyempapíros szaloncukrot?
@2. A Szamos az Q*** drága, mert marcipános és az ugye nem olcsó.
@1. Most sajnálom igazán, hogy már nem vagyok debreceni... :-) ... :-(
Mi is a Szamosat vesszük, de db-ra, hogy csak a fára legyen, úgy már nem olyan drága. Vegyesen szoktuk a piros és az arany szinűt megvenni. De, ha jól emlészem az egész doboz úgy 1700 forint. És nagyon finom is!
Mondjuk, ha 2 méteres fátok van, akkor tényleg drága lesz :)
@ 03:41-es
Azt el is hiszem, hogy jó móka volt :)
Irigyellek is rendesen miatta...:-)
Azt amúgy én is hallottam, hogy vmi hasonló volt régen, csak nem sportszelet. Főzőcsokiból mintha meg talán Rámakockából vagy vmi...
Egyik egykori évfolyamtársnőm mesélte, hogy ők így főzik azóta, hogy kisfia született a szaloncukrot. Az is elképesztő lehet,... ő ott sürög-forog a konyhában, mellette meg merő maszatosan tenyerel bele a csokimázas edénybe a kisgyerek. Bár már elmúlt a karácsony, meg a vízkereszt és fársáng van, lehet elkérem tőle a receptjét...most hogy így eszembe juttattad.
Nálatok egyébként milyen volt a karácsony? A felvezetés tetszett... :-)
(Nemet és kort pls írjál...)
@ többieknek...
Igen a fára... A győri Dunakapu téren 23-án este kirakták az árusok a karácsonyfáikat, azt ott hagyták, vigye aki akarja ingyér, és mázlim volt, mert egy kisebb, nagyon terebélyes, és különösen szép normandia fenyőt láttam a sok hatalmas luc között. Arra lett volna, de a Szamos marha drága, és idén a Diabettének is igencsak felvitték az árát, úgyhogy... :-( ...de sebaj... a fenyő így is hangulatos lett a régi szép üvegdíszeimmel.
Az utolsó hozzászólóval szinkronban Hozzátok is szól az új kérdésem, főleg arra Cívis felé, de mindenhonnan...
KINEK MILYEN VOLT A KARÁCSONYA? HOGY TELTEK AZ ÜNNEPEK?
Elsősorbam az egyéni ill. családi hagyoányaitokra lennék kíváncsi, amennyiben megtiszteltek történeteitekkel...
((Amúgy meg BÚÉK mindenkinek, és köszöntelek Benneteket az új évtizedben is. :-)
Remélem több jót hoz, mint az előző... ))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!