Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik kávé a legjobb?

Melyik kávé a legjobb?

Figyelt kérdés
Apának szeretnék karácsonyra valamilyen kávékülönlegességet venni. Szerintetek melyik kávé a legjobb?
2009. dec. 17. 21:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Az omnia is nagyon jó!
2009. dec. 17. 23:29
 12/20 anonim ***** válasza:
Omnia
2009. dec. 18. 09:32
 13/20 anonim ***** válasza:
Amaroy es zold jacocs
2009. dec. 18. 10:54
 14/20 anonim ***** válasza:
Davidoff
2009. dec. 18. 17:10
 15/20 anonim ***** válasza:
Jacobs :)
2011. okt. 23. 19:50
 16/20 anonim ***** válasza:

Omnia csak vicc ugye? Kávékülönlegességet kérdezett, nem olcsó bolti kávét.

Amúgy ha különlegesség, akkor webshopokban érdemes próbálkozni. Pl kavebolt pont net, arabicaroyal pont hu, kavekalmar pont hu. Utóbbi kettőben van frissen pörkölt kávé is, illetve a legjobb márkák közül lehet válogatni.

A Lavazza tényleg jó, emellett: Molinari, Vescovi, Veronesi, Danesi, Hausbrandt, Dallmayr, MoKambo, Covim, Barbera. Van még sok, de ezek biztos jók. (Én ajánlatom a Veronesi Ciok Cream, mert minőségi, de a többihez képest olcsó).

2012. dec. 12. 19:22
 17/20 anonim válasza:

Az Omnia nagyon is jó kávé a kategóriájában!

Egyébként meg a kávéfőzőn legalább annyi múlik mint a kávén!

Egy vízlágyítós, magasnyomású helyben darálós kávéfőzőn az omnia is sok esetben jobb mint mint sok drága kávé az otthoni gépeken. De sajnos ezek a profi gépek majd csak milliós nagyságrendűek ezért az otthoni háztartásokban elérhetetlenek.

2012. dec. 19. 04:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Az Omnia nagyon is jó kávé a kategóriájában!

Egyébként meg a kávéfőzőn legalább annyi múlik mint a kávén!

Egy vízlágyítós, magasnyomású helyben darálós kávéfőzőn az omnia is sok esetben jobb mint mint sok drága kávé az otthoni gépeken. De sajnos ezek a profi gépek majd csak milliós nagyságrendűek ezért az otthoni háztartásokban elérhetetlenek.

Az tény, hogy egy presszógépben elkészítet omnia finomabb lehet, mint egy kotyogósban elkészített minőségi kávé (bár nem feltétlenül).

Azt cáfolnám, hogy a minőségi gép milliós nagyságrendű lenne. Egyrészt a minőségi presszógépek nincsenek egybeépítve a darálóval. Én itthon egy Gaggia Classicot használok, minőségi espressot lehet vele készíteni, mellé egy ipari kávédarálót használok.

Nem mondom, hogy az Omnia rossz kávé, sőt. Én is megiszom, kotyogósból is, de egyrészt kevéssel drágábban vannak sokkal jobb kávék is, másrészt pedig a lényeg a kérdésben az volt, hogy melyik a LEGJOBB kávé, kávékülönlegesség.-

Namost az omnia lehet, hogy kategóriájában jó, de messze van a legjobb kávétól, a kávékülönlegességtől pedig nagyon is.

Egyébként viszonylag olcsó, de minőségi kávé a Punto és a Veronesi. Különlegesség meg lehet pl egy frissen pörkölt kávé, Kapuczinertől vagy Kávékalmártól.

2012. dec. 23. 22:39
 19/20 anonim ***** válasza:

Ja még a gépek áráról: minőségi espressot már kb 60ezer forint beruházással meg lehet oldani. Én a gaggia gépet 35ezerért vettem, a darálót 25ezerért. De még olcsóbban is meg lehet úszni. Újonnan nyilván sokkal drágább, de a LaPavoni, QuickMill, Gaggia, egyes Saeco gépek 30 év múlva is működni fognak, az új 25ezres műanyag gépek pedig 10 év után meghalnak.

Jó kávéból pedig kotyogóval is jobb kávé készíthető.

2012. dec. 23. 22:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Friss info: A Media Marktban is elég sokféle kávé kapható a kávégépeknél, viszont szinte csak 0,5-1 kg-os kiszerelésben, ezért némelyik ára eléri a 7-11ezret is. Viszont találtam egy viszonylag olcsó, de finom kávét, kotyogóval, de presszógéppel is finomat lehet készíteni belőle: SAICAF Elkafe Grani a neve, tipikus olasz pörkölésű kávé :). 3000 Ft/1 kg, de valamikor még olcsóbb.
2012. dec. 29. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!