4 főre mennyi gombát?
A segítségeteket szeretném kérni, nincs ötletem. 4 felnőtt, fizikai munkát végző férfinak szeretnék gombapörköltet készíteni. Nem tudom, hogy a gomba mennyire esik össze. Mennyi gombát vásároljak?
A válaszokat előre is köszönöm!
Eléggé összeesik, de azért az előttem írt 3kg csak akkor nem túlzás, ha tényleg szinte zabálnak azok a férfiak.
Ha te nem eszel és maradék se kell, hogy maradjon szerintem 2, esetleg bő 2kg elég, amikor én főzök kettőnkre, akkor 1kg-ból 2 óriási vagy 3 rendes adag szokott kijönni.
Persze ez tisztítás előtti súly, ha netán tönkmentes, szeleteltet vennél abból picit kevesebb is elég.
Negyedere esik osze. Es a gombat nem kell feltetlen pucolni, eleg megmosni.
De csak kivancsisag keppen, minek csinalsz gombat fizikai munkasoknak? Mivel kiemelted a fizikai munkat, gondolom arra vagy kivancsi mennyi lenne az a mennyiseg ami kello energiaval latja el oket. Nos, ha a gombaban 40 kaloria van, es egy fizikai munkasnak napi 3-4000 kaloriara van szuksege, akkor kb 8-10 kilo fejenkent. Persze ennyit nem tudnanak megenni. Le akarod fogyasztani oket? Dietara fogod? :)
Remelem a gombapori utan adsz nekik valami rendes etelt is! Felreertes ne essek imadom a gombat, gombaporkoltet, koret kiegeszitonek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!