Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 4 főre mennyi gombát?

4 főre mennyi gombát?

Figyelt kérdés

A segítségeteket szeretném kérni, nincs ötletem. 4 felnőtt, fizikai munkát végző férfinak szeretnék gombapörköltet készíteni. Nem tudom, hogy a gomba mennyire esik össze. Mennyi gombát vásároljak?

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. márc. 27. 11:58
 1/3 anonim ***** válasza:
46%
Ha csak a gomba lesz ,és nem lesz hozzá pacal ,vagy velő akkor 3kg. Mert nagyon összeesik.
2014. márc. 27. 12:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Eléggé összeesik, de azért az előttem írt 3kg csak akkor nem túlzás, ha tényleg szinte zabálnak azok a férfiak.

Ha te nem eszel és maradék se kell, hogy maradjon szerintem 2, esetleg bő 2kg elég, amikor én főzök kettőnkre, akkor 1kg-ból 2 óriási vagy 3 rendes adag szokott kijönni.

Persze ez tisztítás előtti súly, ha netán tönkmentes, szeleteltet vennél abból picit kevesebb is elég.

2014. márc. 27. 14:30
 3/3 anonim ***** válasza:
49%

Negyedere esik osze. Es a gombat nem kell feltetlen pucolni, eleg megmosni.

De csak kivancsisag keppen, minek csinalsz gombat fizikai munkasoknak? Mivel kiemelted a fizikai munkat, gondolom arra vagy kivancsi mennyi lenne az a mennyiseg ami kello energiaval latja el oket. Nos, ha a gombaban 40 kaloria van, es egy fizikai munkasnak napi 3-4000 kaloriara van szuksege, akkor kb 8-10 kilo fejenkent. Persze ennyit nem tudnanak megenni. Le akarod fogyasztani oket? Dietara fogod? :)

Remelem a gombapori utan adsz nekik valami rendes etelt is! Felreertes ne essek imadom a gombat, gombaporkoltet, koret kiegeszitonek.

2014. márc. 27. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!