A csoki összetevői: cukor, tej, kakaópor, kakaóvaj. De utóbbi kettőt úgy állítják elő, hogy a kakaóbabból kipréselik a vajat, ami maradt porítják. Akkor miért nem spórolják meg ezt a lépést, egyszerűen összebarálják a babot, és mehet hozzá a többi?
Figyelt kérdés
Szóval mi értelme kettéválasztani a két összetevőt, ha aztán ismét összegyúrják?2014. márc. 16. 12:43
1/4 anonim válasza:
Ha nem választanák külön, akkor nehéz lenne a kettő arányát megváltoztatni. :)
2/4 anonim válasza:
Valoszinüleg mert zsiradekra szükseg van. A rossz minösegü csokikban ezert van növenyi zsir is, mennel több, annal silanyabb a csoki minösege es borzalmasabb az ize. A kakaovaj, kakaomassza dragabb es finomabb dolog, mint a sovany, "lecsupaszitott" kakaopor es a hidrogenezett növenyi zsir. Összehasonlitaskent: vannak sütik, ahova kell a tojas, de a feherjet külön felverve kell beletenni, mert ugy lesz olyan a süti, amilyennek lennie kell.
3/4 anonim válasza:
Egyszer valamelyik csoki reklámjaként kóstoltam kakaóbabot magában, majdnem olyan volt mint a legsötétebb étcsoki.
4/4 anonim válasza:
Olcsóbb csokikban előfordul az is:
"Ezért ezt, a kakaógyártás utolsó előtti lépésében keletkező anyagot "cacao liquor"-nek, azaz kakaó-folyadéknak hívják. Ez a barna, szobahőmérsékleten szilárd anyagot néha kakaógyárak csokoládé előállításához is használják, hiszen olcsóbb, mint a már szétválasztott kakaóvaj és kakaópor külön-külön."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!