Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Igazán spórolós de azért...

Igazán spórolós de azért fínom és ehető ételek receptjeit keresem! Remélem találok ilyet?! Ha van ilyen recepted/vagy a családodban ismernek valami jót kérlek oszd meg velem!

Figyelt kérdés

2014. febr. 23. 21:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Első vagyok, az én kedvencem a kukoricaleves:

2 leveskockát 1 liter forró vízben feloldok, 1 natúr tömlős sajtot és 1 kis pohár tejfölt adok hozzá, és egy konzerv kukoricát öntök bele levestül, végül borsozom. Ez kb 500 Ft és 4 adag leves lesz belőle kb.

Anyukám szokott zeller- és fokhagymakrémlevest csinálni, annak nem tudom a receptjét, de nem hiszem, hogy túl drága, majd holnap rákérdezek. Almalevest is szokott, majd azt is megkérdezem, az is nagyon finom.

Ami nálunk még nagyon bevált, az a szójapor hús helyett. Én nem eszem sertést, másból meg elég nehéz fasírtot csinálni, szóval főzelék mellé mindig az a köret.

[link]

Én nem ezt a fajtát szoktam venni, de csak ezt találtam meg online, egy ilyenből szerintem kijön 5 főre a fasírt, ha gyerekek is esznek és köretnek csinálod meg. Semmilyen főzelék nem drága, krumpli, zöldborsó, zöldbab, lencse, sárgaborsó, kelkáposzta, mind nagyon finom és olcsón megvan nagy adag. És a szójafasírt szerintem jobb, mint az igazi, de ez csak az én személyes véleményem. :D

Gyors és aránylag olcsó tésztaételnek virslis zöldséges paradicsomszószos tésztát szoktam csinálni. Lilahagymát (én nagy darabokban szeretem) és fokhagymát olajon párolok, külön mirelit zöldségeket főzök (pl brokkoli, répa, kukorica, ami éppen van), sűrített paradicsomot öntök a hagymára, bazsalikomot, oregánót adok hozzá, belerakom a majdnem megfőtt zöldségeket, és a felkarikázott virslit, ha kell és elbírja adok hozzá a zöldségek levéből, ha nem akkor nem, hozzákeverek egy nagy adag főtt spagettitésztát és a végén friss paradicsomot teszek hozzá. Fagyasztott zöldségekből a sparban lehet venni 100 ft körül 200 gramm zöldséget, van minden féle, kis átlátszó zacskóban lehet kapni, olyat szoktam hozzáadni. Virsliből ebbe jó a legolcsóbb is, amit még megennétek.

Rizzsel is meg szoktam azt csinálni, mint a tésztával, hogy mindenféle zöldségeket dobálok hozzá, amit épp találok, ütök rá esetleg tojást és úgy eszem. Ha esetleg van valami maradék hús, pörkölt azt is hozzá lehet dobni mutatóba, nem kell, hogy sok legyen. :) A rizs, mirelit zöldségek (amit előbb írtam) nem drágák, és én jól szoktam tőle lakni.

2014. febr. 24. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen amiket írtatok, nagyon jók :)

ha vannak még ötletek szívesen látnám őket :)

az az almaleves nagyon kiváncsivá tett ám ;)

főzelékben nem nagy a választék mert a nagylány (hála az iskolai jó példának) mára már csak a zöldborsót eszi meg :( minden más fúúújjjjjj... :( pedig kicsinek nem volt válogatós. (bocsi,h elkalandoztam):)

2014. febr. 25. 07:48
 13/21 anonim ***** válasza:
Szia, a lecsókolbász finom háziasítására van még ötletem, ha érdekel. hideg és melegkaja is készíthető belőle, ha érdekel szívesen leírom.
2014. febr. 25. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:

Egy hamisgulyás ( krumplileves zöldséggel, gulyásmódon elkészítve)vagy egy tejfölös krumplileves után nagyon finom

almafánkot ajánlok.


Hozzávalól: 1 kiló alma hámozva, lereszelve, 30 deka liszt, 10 deka cukor, 2 tojás, 1 csomag sütőpor.

almát kicsit kinyomkodva összekeverjük a többi hozzávalóval.

forró olajba kanállal beleszaggatjuk, majd , ha már szép pirosbarna, papírtörlőre szedjük.

fahéjas porcukorral megszórjuk.

Gyors, olcsó és finom édes tészta.

2014. febr. 25. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 A kérdező kommentje:

a lecsókolbász nálunk eđig tényleg csak lecsóban fordult elő. bármilyen más előfordulása számomra ismeretlen,úgyhogy várom mi lehet még belőle :)

ez az almafánk is nagyon jónak tűnik :) köszönöm!!!

2014. febr. 25. 15:13
 16/21 anonim ***** válasza:

Szia! írom a lecsókolbászt. én fél kilóból szoktam, elég sok lesz abból is.

a kolbászt darabokban megfőzöm és ledarálom. kétfélét szoktam készíteni, a mustároshoz még főzök 2-3 főtt tojást, amit hozzádarálok. akkor most maradok ennél először. szóval ehhez még reszelek egy kisebb fej vöröshagymát, teszek bele mustárt, tejfölt, kis borsot.

kellemesen pikáns szendvicskrém lesz belőle. ne legyen száraz, a tejfölt úgy adjuk hozzá, hogy kenhető legyen.

frisskenyérrel is finom, de melegszendvicsnek is nagyon kellemes, pláne egy kis reszeltsajttal megszórva.

a másik a magyaros változat. itt is ledarálom a főtt kolbászt,(ebbe nem teszek tojást ) és reszelek bele egy kis fej vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát,pirospaprikát, kis borsot, egy csipet őröltköményt, kevés tejfölt, hogy krémes legyen.ízlelgetni kell, hogy tényleg elég fűszeres-e, persze a gyerekek miatt nem kell túlzásba vinni.

ezt is szoktuk melegszendvicsnek elkészíteni, sőt vendégváró is volt nem egyszer, amikor keresztbe félbevágott, kifúrt kiflikbe töltöttem kiskanállal. (a kifli belseje egy csöpp tejjel lespriccelve, mehet a darált kolbászba.)a kiflik két végét, ahol a krém kilátszott, reszeltsajtba mártottam. a nagy gáztepsire pakoltam és mehetett a forró sütőbe. finom ropogósra sül percek alatt és lehet is kínálni.

Melegételnek ezt a tölteléket héjában főtt közepes, félbevágott ,kicsit kivájt krumplikba töltöm. az aljáról is levágok egy nagyon vékony szeletkét , így nem billegnek. itt a kivájt krumpli szétnyomkodva megy a kolbászkrémbe.

kicsit púposan töltöm a fél krumplikba. tetejére egy csöpp tejföl, vagy egy csipet reszeltsajt és ez is mehet a sütőbe.

Egyszer legalább próbáld ki őket, nem fogod megbánni.

üdv:)

2014. febr. 25. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 A kérdező kommentje:
hú ez nagyon tetszik!!! :) a kiflis és a krumplis ötlet különösen jónak tűnik! nagyon köszönöm ;)
2014. febr. 25. 17:07
 18/21 anonim ***** válasza:
Selyemkrumplinak hívja anyukám,én is csinálok néha a családnak.Nagyon laktató.Krumplit megpucolod és felrakod főni mintha krumplipürét készítenél,de csak annyi vízzel,hogy éppen csak ellepje.Mikor megfőtt,a maradék vízben összetöröd,annyi lisztet rakva hozzá,hogy sűrűbb tejbegríz állagot kapj.Közben vöröshagymát kockára vágod,olajon v. zsíron megpirítod,összekevered a krumplival,tálaláskor nyakon öntöd ízlés szerint tejföllel.Nagyon laktató és olcsó étel.
2014. márc. 1. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
Természtesen sót raksz a főzővízbe :-)
2014. márc. 1. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
brassói-tészta: apróra vágott kockahusit megpirítjuk rendesen mint a brassói alá és házi hosszú kifőtt tésztát szedjük bele, sok tésztát felvesz, laktató és nagyon finom :) vagy megcsinálhatod úgyis hogy az ugyanígy megsütött husiba kockázott főtt krumplit forgatsz bele nekem ez a kedvencem :) lehet olyatis csinálni hogy a bolognai porral főzzük a szószt és nem husit hanem parizert (nálunk coop füstölt párizsi) belereszeled és ezt öntöd a tésztára ígyis nagyon finom de ha még átsütöd a sütőben egykis reszeltsajtal a tetején mégfinomabb lesz :) nálunkis 5 éhes száj van
2014. júl. 9. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!