Ha 100 g rummal töltött csoki 10%-a rum, akkor mennyi ilyen csoki után lehet megérezni az alkoholt ELMÉLETBEN?
Figyelt kérdés
Amúgy nem csokitól akarok berúgni, ha berúgok, csak kíváncsiságból kérdezem. :D2014. febr. 21. 18:42
1/8 A kérdező kommentje:
Ja és a szonda mennyi után mutatna valamit?
2014. febr. 21. 18:43
2/8 anonim válasza:
Attól függ jórészt, hogy hány %-os alkohol van a csokiba töltve.
3/8 anonim válasza:
nem hinném hogy rendes rum van a csokiban...lehet hogy csak rum aroma, vagy a készítés folyamán már elpárolgott az alkohol a rumból.
4/8 A kérdező kommentje:
Jó de tegyük fel, hogy az van benne :DD
Amúgy szerintem se az van, de ez tényleg csak elméleti kérdés.
2014. febr. 21. 18:47
5/8 anonim válasza:
Na jó, mondjuk, hogy 40%-os (tutinem) rummal van töltve a 100 grammos csoki. És ebből 10 gramm az alkohol.
Szerintem minimum fél deci kellene a rumból ahhoz, hogy érezzen a fogyasztója valami hatást.
Feltételezzük, hogy 100 gramm rum = 100 ml
akkor az 50 ml 500 gramm rummal töltött csokiból jönne össze
tehát fél deci töményért meg kellene zabálni fél kg csokoládét...
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ment a zöld!:)
2014. febr. 22. 11:31
7/8 Phoney válasza:
Rá van írva a cjmkéjére, hogy rummal töltötték, vagy mivel. A rum kötelező minimális alkoholtartalma 37,5%, úgyhogy számolhatsz 40-nel.
Ha 10% rumot tartalmaz, akkor durván 500 grammban van egy feles, de végülis már feleennyit is meg lehet érezni.
8/8 Trevor. válasza:
Szerintem ez tipikusan az az eset, mint az alkoholmentes sör. Előbb leszel rosszul a cukortúladagolás miatt, mint hogy beüssön az alkohol. De ha pár deci 60 fokos rumot eliszogatsz magadban, az már beüt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!