Mekivel tapasztalatok?
Értem ez alatt,hogy valami furcsaságra rájöttetek-e,nem feltétlen,hogy milyen jó ez meg az.
Én egy ideje nem eszek mekis kaját,mert egyszer ránéztem a "húsra" és ilyen rágó szerű anyag volt a szélén...csak ugye mekis hús színnel.
Tényleg nem tudom elképzelni,hogy miket rakhatnak bele.
Az pedig,hogy nekik is meg kell felelni a szabványoknak,remélem nem térít el senkit.A meki nagyon sok pénzt bele tud ölni abba,hogy eltekintsenek esetlegesen egy két dolog mellett a szabványosok...
Csak kíváncsi vagyok,hogy van-e még olyan,aki egyik napról a másikra utálta meg,ha igen miért.
:)
Nos.. nem utálom, csak nem megyek.. egyszer elvertem ott 1300 Ft-ot, rá 20 percr ugyanolyan éhes voltam, mint előtte.. kínaiban meg 1300ból 2-3 órára is televagyok :)
Láttad azt a filmet, ahol egy srác 3 hónapig csak mekis kaját evett? Na az nagyon durva..
Szerintem senkit nem kényszerítenek, hogy ott egyen, bármiben reménykedsz is. Én nem kajálok Mekiben, de nem bírom megérteni másoknak ezt a térítő dumáját, hogy megkerülik a szabályokat, meg hogy milyen állaga van a húsnak. Van, aki ezzel gyilkolja magát, valaki dohányzik, valaki meg szimplán nem eszik gyümölcsöt, ez pont olyan egészségtelen. Sőt, egyáltalán nem enni zöldséget, gyümölcsöt vagy nem sportolni sokkal egészségtelenebb, mint havonata kétszer mekis kaját enni, mellette pedig viszonylag kiegyensúlyozottan kajálni.
A mekis filmhez meg csak annyit tennék hozzá, hogy igen, tényleg durva, csak egy dolgot felejtettek ki belőle: ha otthon megcsinálod ugyanazt a kaját, magyarul rántott csirkét vagy karajt teszel bolti zsemlébe, és megiszol hozzá fél liter üveges kólát, és mindezt 3 hónapig csinálod, ugyanott vagy. Pont ugyanannyit hízol, és pont olyan rossz eredményeid lesznek. Pusztán az EGYOLDALÚ táplálkozás miatt.
Nem kell ezt a dolgot túllihegni. A gyerekeknek készült dinó alakú csirkemellfalatkák alig 70%-a csirke, az elősütött fagyasztott krumpli szinte minden esetben tartalmaz cukrot (nem csak a Mekiben!!!), és a Kinder tejszelet sem egészséges a benne lévő állítólagos 1 pohár tej miatt, mert egyébként meg tömény cukor. Csak az emberek hajlamosak nem elolvasni a cimkéket.
Hűű...
Hát...lehet kicsit térítősre sikerült a forma,de nem ez volt a szándékom.
Én csupán egy párbeszédet szerettem volna kialakítani erről,ugyanis én is sokáig abba a csoportba tartoztam,akik elhitték,hogy a meki nem is rossz,nem áldozná fel az átlag polgárok,a fogyasztók egészségét,csupán profithajhászásból.
De szerencsére beláttam,ez pedig vonzza maga után azt,hogy felismerem,hogy "húha...hogyha nem is számítok neki,akkor végül is rakhat a cuccba bármit."Innentől pedig kinyílik a szemed,és elkezded fizikailag észrevenni azt,hogy mennyi dzsuva van egy ilyen hulladékban.Amiről ugye nem tudsz,vagyis tudtam,mert azt nem hangsúlyozzák amellett,hogy tiszta hús,só meg bors.
És ekkor megtelt nálam a pohár.
Csak arra lettem volna kíváncsi,hogy vannak-e még olyan emberek,akik hasonló dolgot éltek át,esetleg szívesen el is mondják azt.Párbeszéd.Kommunikáció.Ez a lényeg.CSAK azokhoz szóltam,akik jártak így.Mert ha van ilyen,az tudja miről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!