Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen hatása van az ételekre...

Milyen hatása van az ételekre a főzéskor hozzáadott alkohol?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm gyereke kapta ezt kémia házi feladatra .

Tudtok nekem ebben segíteni?


2009. nov. 17. 08:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Ízt ad neki, de az etil-alkohol kipárolog. Magas hő hatására persze csak.
2009. nov. 17. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
el kell döntenie a szakácsnak hogy mit szeretne, és ez attól függ. ügyes szakácsok csak a különböző alkohol tartalú piák íze miatt teszik bele, tehát utána elpárologtatják az alkoholt. Ha csak szimplán felöntöd vele és találod akkor meg egyértelmű.. :)
2009. nov. 17. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Ez mind igaz, köszönöm a válaszokat, de valami kémiai magyarázat kellene. :)
2009. nov. 17. 10:05
 4/4 anonim ***** válasza:

száraz bor sós ételek-savanyúbb lesz.

édes bork desszertek

rövid italok-kandirozás

2009. nov. 20. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!