Körülbelül hány kalória van egy szendvicsben?
Amennyiben az a szendvics egy hagyományos vizes zsemle, benne margarin, és mondjuk párizsi/szalámi/kenőmájas.
Ez körülbelül hány kalóriát jelent egy szendvics esetében?
1 zsömle kb 150 kcal.
100 g margarin 737 kcal,
100 g párizsi 220 kcal,
100 g szalámi 532 kcal,
100 g kenömájas 334 kcal
HA leméred a margarint meg a többit is súlyra, akkor ki tudod számítani, így nem.
Sok kalória ahhoz képest, hogy nulla tápanyag. Kb. 140-240 kalória.
Ha ehelyett rozskenyeret ennél 2 szeletet (mondjuk a Jókenyér márkából, az nagyon jó), igazi vajat margarin helyett és valódi húst vagy sajtot, zöldséget, az lenne 250-300 kalória, azonban igazi tápanyag.
A májkrémet ha otthon csinálod igazi májból, akkor az jó, de ha készen veszed, akkor az 70%-ban csak víz, 20%-ban bőrke... stb.
Én ezt egyszer lemértem és kiszámoltam. Mondjuk az én zsömlém nem kenőmájas volt.
Az adataim 2 db vizes zsömlés szedvicsre vonatkoznak. Én meg szoktam szórni lenmaggal, mikor megkenem margarinnal. És mondjuk a szalámi elég hajszálvékonyra volt szelve.
2 db zsömle (106,- gramm) 291 kcal
Margarin (28,- gramm) 98 kcal
Lenmag ( 2,- gramm) 10 kcal
Szalámi (16,- gramm) 85 kcal
Trappista satj(23.-gramm) 88 kcal
Összesen: 572 kcal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!