Honnan tudok lila vagy fekete (kinek hogy) krumpli csírákat venni?
Tudtommal a krumplit nem csíráról, hanem gumóról szaporítjuk. Szerintem vásárolsz az áhított krumpliból a boltban. Az apróbb gumókat sötét, langyos helyen hagyod csírázni és elülteted. A nagyobb krumplikat akár ketté is vághatod ültetés előtt.
Annak azért nézz utánna, a mi klímánk alkalmas-e ennek a krumplinak. Hőigény, víz szükséglet...stb.
Amúgy miért jó ez a krumpli? Tudtommal az íze olyan, mint a szokásos burgonyának, de a belőle készült étel szerintem hihetetlenül gusztustalanul néz ki.
köszönöm a válaszokat
bocs, akkor gumó nem csíra
nekem spec. tetszik a színe, tök jó ételkülönlegességeket lehet belőle csinálni, illetve azt olvastam, hogy jóval bőtermőbb, mint a sima.
Hát én a Culinarisban vettem tavaly, gondoltam elültetem.
Aztán januárban már aggódtam, hogy nem elég hűvös a spájz, nagyon csírázik, hát a felét elástam jó mélyre a kertben hogy meg ne fagyjon, de ne nagyon csírázzon, - még nincs ideje az ültetésnek.
De nem romlott meg a spájzban csírázó sem, csak jobban megfonnyadt mint a kertben elvermelt.
Április elején már elültettem.
A vermeltet meg április végén előszedtem és szintén elültettem - együtt az Agria vetőkrumplival.
Azóta már föl is töltögettem (kapával).
Marha jól érzi magát !
Amit először ültettem már a derekamig ér, virágzik és a tő körül 50 cm-re is törnek ki hajtásai a föld alól !
Ha a föld alatt is olyan jól érzi magát ahogy fölötte kinéz akkor sok kék krumplim lesz !
A második ülteés se sokkal van lemaradva - a föld feletti rész méretre kicsit terebélyesebb mint az Agria.
De - a német fajtaleírás alapján kb. feleannyit terem (de mondjuk az Agriához viszonyítva az sem lebecsülendő)
Az viszont tutti, hogy marha jól érzi magát - egyelőre semmi betegség semmi krumplibogár és gyönyörű, a vastag szárak is kékek !
De addig nem kezdem kiásni, amíg meg nem érlelte a magjait, hadd nőjön csak még !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!