Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Honnan tudok lila vagy fekete...

Honnan tudok lila vagy fekete (kinek hogy) krumpli csírákat venni?

Figyelt kérdés
Jövőre szeretnék ültetni a kertbe olyan lila krumplit, amiből Dobó Kata csinálta a Vacsoracsatában a kruplipürét, de nem tudom hogy hol lehetne venni csírákat és mennyibe kerül?
2009. nov. 15. 19:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Bioboltba probáld meg ott sokszáz féle magot lehet kapni
2009. nov. 16. 01:25
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Tudtommal a krumplit nem csíráról, hanem gumóról szaporítjuk. Szerintem vásárolsz az áhított krumpliból a boltban. Az apróbb gumókat sötét, langyos helyen hagyod csírázni és elülteted. A nagyobb krumplikat akár ketté is vághatod ültetés előtt.

Annak azért nézz utánna, a mi klímánk alkalmas-e ennek a krumplinak. Hőigény, víz szükséglet...stb.

Amúgy miért jó ez a krumpli? Tudtommal az íze olyan, mint a szokásos burgonyának, de a belőle készült étel szerintem hihetetlenül gusztustalanul néz ki.

2009. nov. 16. 07:22
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

bocs, akkor gumó nem csíra

nekem spec. tetszik a színe, tök jó ételkülönlegességeket lehet belőle csinálni, illetve azt olvastam, hogy jóval bőtermőbb, mint a sima.

2009. nov. 16. 18:44
 4/5 Mihálygazda válasza:
A lila krumplival kapcsolatban segíthetek
2010. aug. 27. 13:24
 5/5 KovA1963 válasza:

Hát én a Culinarisban vettem tavaly, gondoltam elültetem.

Aztán januárban már aggódtam, hogy nem elég hűvös a spájz, nagyon csírázik, hát a felét elástam jó mélyre a kertben hogy meg ne fagyjon, de ne nagyon csírázzon, - még nincs ideje az ültetésnek.

De nem romlott meg a spájzban csírázó sem, csak jobban megfonnyadt mint a kertben elvermelt.

Április elején már elültettem.

A vermeltet meg április végén előszedtem és szintén elültettem - együtt az Agria vetőkrumplival.

Azóta már föl is töltögettem (kapával).

Marha jól érzi magát !

Amit először ültettem már a derekamig ér, virágzik és a tő körül 50 cm-re is törnek ki hajtásai a föld alól !

Ha a föld alatt is olyan jól érzi magát ahogy fölötte kinéz akkor sok kék krumplim lesz !

A második ülteés se sokkal van lemaradva - a föld feletti rész méretre kicsit terebélyesebb mint az Agria.

De - a német fajtaleírás alapján kb. feleannyit terem (de mondjuk az Agriához viszonyítva az sem lebecsülendő)

Az viszont tutti, hogy marha jól érzi magát - egyelőre semmi betegség semmi krumplibogár és gyönyörű, a vastag szárak is kékek !

De addig nem kezdem kiásni, amíg meg nem érlelte a magjait, hadd nőjön csak még !

2011. jún. 7. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!