Ti mit szoktatok még párolni?
halat
ánizs gyökért
borsó héja
káposzta
cukkinit, spargat, ceruzababot, sutotokot - a cukkini es a repa egyutt nagyon finom
padlizsankarikakat pedig ugy parolom, hogy eloszor ontok ra 1 ek olivaolajat es ra a vizet, fedo alatt parolom, majd amikor elfott a viz, akkor megpiritom (csak tapadasmentes serpenyoben mukodik, kulonben szetesik)
Ha párolok, akkor a pároló-edényben gőzben, az általad felsoroltakon kívül még lehet a karikára szelt karalábot, zöldbabot.
Sőt volt már, hogy a felszeletelt krumplit is, sokkal finomabb volt a belőle készített rakott krumpli, vagy a belőle készített krumpli-saláta.
És természetesen a húsok, az lehet bármi: csirke-sertés-vagy éppen hal.
Mindezeket a párolás megkezdése előtt szórom meg a különböző fűszerekkel, így annak az íze a végén ott van akár zöldség, akár husi.
Amit pici zsiradékban/olajban átforgatok, pár csepp vízzel födő alatt, azt én dinsztelésnek nevezem. Persze teljesen más ízvilág jön elő, még akkor is, ha ugyanazokat a fűszereket használom, mint pároláskor.
káposztát kipróbálom
de gondolom a húsokat máshogy kell párolni. Mármint nekem van egy ilyen pároloalkalmatosságom, amit belerakok az edénybe és alámegy a víz, felül meg a tető és 20 percet benne a zöldség. Gondolom ha ide rakok húst is az nem lesz jó, vagy de?
4-es vagyok!
De igen jó az: közvetlenül a víz fölötti edénybe rakd a husit. Azt én előző nap, vagy legalábbis 1-2 órával előtte sóztam-fűszereztem. Annak a tetejére a másik edénybe raktam a zöldségféléket szintén fűszerezve.
Kb. 10-15 perc múlva a zöldségekbe belekavarok, hogy valóban minden db-ja átpárolódjon. Akkor az alatta levő húsokat is megforgatom. Majd visszarámolom, de a zöldségeknek már ezek után elég néhány perc is (majd látod, amikor belekavarsz), és akkor azt a részét az egésznek leszeded, a födő megy a husi tetejére, és azt párolod tovább, ameddig kell.
Ahogy írtam is, bármiféle husi, bármiféle zöldség, sőt még a krumpli is finomabb (rakott krumplihoz, krumpli-salátához stb.stb.) ha párolod és nem főzöd!
hát nekem egy rekeszes, de akkor kipróbálom, hogy rakok bele csirkemellett is a zöldségekre.
főzni nem szoktam se húst se zöldséget, előbbit sütöm, utóbbit párolom, oké a krumplit főzőm, de mondjuk az én alkalmatosságommal annyi krumplit nem lehetne párolni, ami a rakottba kell, meg most diétán vagyok, abba nem fér bele a rakottkrumpli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!