Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti mit szoktatok még párolni?

Ti mit szoktatok még párolni?

Figyelt kérdés
én egyenlőre brokkolit, karfiolt, répát, kelbimbót, borsót és kukoricát találtam, de annyira nem sokoldalú szerintem, mit lehetne még, ami diétás is, egészséges is, finom is...
2013. okt. 29. 10:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Én káposztát szoktam 1-2 cm-es karikákra vágni, sózom, borsozom, pici olivát rá, így párolom, vagy hús mellé teszem.
2013. okt. 29. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

halat

ánizs gyökért

borsó héja

káposzta

2013. okt. 29. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

cukkinit, spargat, ceruzababot, sutotokot - a cukkini es a repa egyutt nagyon finom

padlizsankarikakat pedig ugy parolom, hogy eloszor ontok ra 1 ek olivaolajat es ra a vizet, fedo alatt parolom, majd amikor elfott a viz, akkor megpiritom (csak tapadasmentes serpenyoben mukodik, kulonben szetesik)

2013. okt. 29. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha párolok, akkor a pároló-edényben gőzben, az általad felsoroltakon kívül még lehet a karikára szelt karalábot, zöldbabot.

Sőt volt már, hogy a felszeletelt krumplit is, sokkal finomabb volt a belőle készített rakott krumpli, vagy a belőle készített krumpli-saláta.

És természetesen a húsok, az lehet bármi: csirke-sertés-vagy éppen hal.

Mindezeket a párolás megkezdése előtt szórom meg a különböző fűszerekkel, így annak az íze a végén ott van akár zöldség, akár husi.


Amit pici zsiradékban/olajban átforgatok, pár csepp vízzel födő alatt, azt én dinsztelésnek nevezem. Persze teljesen más ízvilág jön elő, még akkor is, ha ugyanazokat a fűszereket használom, mint pároláskor.

2013. okt. 29. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Karfiol

Zeller

2013. okt. 29. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

káposztát kipróbálom

de gondolom a húsokat máshogy kell párolni. Mármint nekem van egy ilyen pároloalkalmatosságom, amit belerakok az edénybe és alámegy a víz, felül meg a tető és 20 percet benne a zöldség. Gondolom ha ide rakok húst is az nem lesz jó, vagy de?

2013. okt. 30. 14:54
 7/10 anonim ***** válasza:

4-es vagyok!

De igen jó az: közvetlenül a víz fölötti edénybe rakd a husit. Azt én előző nap, vagy legalábbis 1-2 órával előtte sóztam-fűszereztem. Annak a tetejére a másik edénybe raktam a zöldségféléket szintén fűszerezve.

Kb. 10-15 perc múlva a zöldségekbe belekavarok, hogy valóban minden db-ja átpárolódjon. Akkor az alatta levő húsokat is megforgatom. Majd visszarámolom, de a zöldségeknek már ezek után elég néhány perc is (majd látod, amikor belekavarsz), és akkor azt a részét az egésznek leszeded, a födő megy a husi tetejére, és azt párolod tovább, ameddig kell.


Ahogy írtam is, bármiféle husi, bármiféle zöldség, sőt még a krumpli is finomabb (rakott krumplihoz, krumpli-salátához stb.stb.) ha párolod és nem főzöd!

2013. okt. 30. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

hát nekem egy rekeszes, de akkor kipróbálom, hogy rakok bele csirkemellett is a zöldségekre.

főzni nem szoktam se húst se zöldséget, előbbit sütöm, utóbbit párolom, oké a krumplit főzőm, de mondjuk az én alkalmatosságommal annyi krumplit nem lehetne párolni, ami a rakottba kell, meg most diétán vagyok, abba nem fér bele a rakottkrumpli

2013. okt. 31. 07:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Oké, ha egy rekeszes, akkor sincs gond, egyébként én is csak egy főre szoktam sütni-főzni. Nyugodtan csináld, próbálgasd, arra vigyázz, hogy bármit raksz bele, kb. fele annyi idő alatt készen van-lesz, mintha sütöd-főzöd. Fincsi az!
2013. okt. 31. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Én sütőzacsiba rakom a húsokat zöldséggel együtt.
2013. nov. 1. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!