Olyan szendvicskrémet szeretnék készíteni, amelynek az íze hasonló a Globus gyártó "Provence-i melegszendvicskrém" termékéhez; van ilyen vagy ehhez hasonló ízű szendvicskrém receptetek?
A hús ízét nem kedvelem, nem fogyasztok húst, úgyhogy ha hús nélküli verziótok van, akkor annak még jobban örülnék, de ha csak husis receptetek van, akkor nyugodtan azt is küldjétek el, megpróbálom átalakítani!
Vegánok, vegetáriánusok receptjeinek is nagyon örülnék!
Nagyon köszönöm előre is!
szerintem egy összesütött hagyma-cukkini párositás füszerezve nem lehet rossz.
padlizsánkrém esetleg, hagyma padlizsán olaj hagyma fokhagyma, kevés pritamin, pici paradicsom só kakukkfü
/a provence-i bevallom nem tudom milyen izü (((/
kösz az összetevőket. igy már biztos nem nyulok ilyesmiért a polcra :-)
belevalók tekintetében akkor talán jó lesz a cukkinis hagymás verzió is. legalább tudod mit eszel :-)
marhahus, hidrogénezett zsir, sertéshus keményitő, szója cukor faggyu xantán ((((( brrr.
Fiam mondaná: de jó, hogy nem léptünk bele :-D :-D :-D
Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
Igen, azt tudom, hogy melyek az összetevői - és hát valóban nem szívesen "lépne bele" az ember! Nem is szoktam vásárolni ilyesmit, de mivel régebben már megkóstoltam, tudom, hogy ízlett - kivéve a hús mellékíze.
Mindent összevetve nem szoktam a hús és valójában a többi összetevője miatt sem megvásárolni - na és persze eleve konzerv, amiatt sem, ezért is kértem a receptet.
Köszönöm az eddigi ötleteket.
Szerintem nem paradicsomos ízű, inkább talán édesebb, paprikás, de az is lehet, hogy a paprikakrém és a paradicsom keveréke hagymával és fűszerekkel a jó kombináció.
Már próbálkoztam úgy, hogy paprikakrém, oregano, kakukkfű, fokhagyma, de ez még nem az az íz volt, amit kerestem.
Lehet, hogy ez elég jó lenne, csak egy kis kakukkfűvel kiegészítve:
ez olyan mint az én padlizsánkrémem, csak ebben van babérlevél és kömény.
a padlizsán én meg ugy szoktam, hogy meghámoz kockára vág, és az össze cuccal összepirit, és puhára párol.
nem szoktam sütőbe sütögetni.
"Már próbálkoztam úgy, hogy paprikakrém, oregano, kakukkfű, fokhagyma, de ez még nem az az íz volt, amit kerestem."
Jó ez igy, csak kell hozzá "töltőanyag" arra jó a padlizsán :-)
a füszereket meg apránként próbálgasd. csináld meg csak simán sóval, és egyEgy kistányérra vegyél el belőle, és füszerezd ezze-azzal különféle képpen.
előbb utóbb csak megjön az iz, amire vágytál :-)
Köszi!
Megcsináltam azt a receptet, amelyet egy fentebbi hozzászólásomban egy linken megadtam. Hát, nem lett olyan, mint az a bizonyos íz, amit keresek, viszont azt az elkészült étel ízéből kikövetkeztetvén már tudom, hogy paradicsom és hagyma csak minimális kéne bele - ha kell egyáltalán.
Persze, nem volt rossz a recept, csak ez nem AZ az íz. (Nem tudom, ti hogy vagytok az ilyesmivel, de én gyakran 5-6-szor is megcsináltam valamit korábban, akár egymást követő napokon, hogy az legyen a végeredmény, amit eredetileg kitaláltam. Nagyon tudott zavarni, ha nem pont olyan volt, ahogyan szerettem volna.)
Köszönöm, hogy próbáltatok segíteni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!