Ezekből az alapanyagokból, hogy tudnék egy hétig főzni?
Sajnos elfogyott a pénzünk, úgyhogy 2 főre meg kell oldanom mindennap a főétkezést az itthon található alapanyagokból.
-hagyma
-krumpli
-tahonya
-fél kg darálthús
-6db tojás
-carbonara alappor
- 2 ü. lekvár
- 5 doboz tej
-pudingpor
-paradicsomlé
-liszt
-sütőpor
-1 alma
-fél kg kenyér
-búzadara
-rizs
-fokhagyma
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Fokhagymás rántottleves tojással.
Tejbegríz vagy tejberizs.
Madártej.
Törtkrumpli vagy krumplipüré pirított hagymával.
Fasírt.
Fütt tarhonya, főtt rizs? Ehhez és zöldséget vennék és megsütném, a tök most 100 Ft körül van kilója, az talán még belefér.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
- krumplis tészta (tészta híján gyúrsz magadnak).
- tojásos nokedli (vagy ha nincs valami a nokedlihez, akkor megeszitek a tarhonyával!)
- a darálthúsból jó sok krumplival csinálj valami rakottast
- jó sűrű paradicsomleves (liszttel, stb.), fokhagymásan, pirított kenyérrel nagyon laktató
- hagymás krumpli
- kenyérfelfújt
- rántotta
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
1: Paradicsom leves
2: Krumpli Püré +Fasírt
3: Rizs+Fasírt(ami megmarad)
4: Tejbegríz
5: Krumplis Tészta
6: Tarhonya kifőzve + alma...
7: Palacsinta, ott a lekvár+ puding (kész kavalkád)
ui : Ha kenyérre telik akkor már probléma sincs ez csak 1 hét, anno volt aki egész élete alatt kenyeret evett. Máskor gondoljatok a kajára :/
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
- A darálthúst vedd kétfelé: egyik feléből lehet rizseshúst készíteni, 2 főnek egy evést kiad.
- A másik felét meggyúrod paradicsomos húsgombócnak, inkább 2, mint 1 evésre az is elég lesz.
- Készíts rántott leves-alapot, és főzz bele grízgaluskát 1 tojásból. Utána süthetsz palacsintát pudinggal, lekvárral, vagy egy jó adag tojásos nokedli
- Paprikás-krumpli, krumplis-tarhonya (mások paraszt-tarhonyának ismerik)
- Burgonya-fánk: 30 dkg főtt krumpli megtörve + 10-15 dkg liszt + 1 kiskanál sütőpor + 2 db tojás + só + ha van: egy kis szerecsendió. Nem folyékony, de nem is sűrű tésztát kavarsz belőle, kanállal szaggatva zsírban/olajban kisütöd. Paradicsomleves után tökéletes.
-
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Már szinte mindent leírtak . Esetleg még tudsz csinálni otthon kenyeret : [link] Gondolom ehhez már csak élesztőt kellene vásárolni,az olyan 50vmennyi ft . Esetleg tudsz még bolognai spagettit csinálni . Esetleg császármorzsát (Ha van otthon búzadara): Császármorzsa: 20 deka búzadara
2 tojás
fél liter tej
1 citrom leve.
A darát egy tálba öntöm, erre ráöntöm a tejet a tojások sárgáját, és kb fél óráig félre teszem, hogy a dara megdagadjon, majd a citrom levét is hozzáadom. A tojások fehérjét habbá verem és a már megdagadt búzadarához keverem.
Egy serpenyőbe olajat hevítek és a masszát beleöntöm, és állandóan keverem mind addig amíg szép piros barnás színt nem kap. Ekkor tálalom mondjuk sárgabarack lekvárral.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
És szerintem ezekkel már ki is húzzák az egy hetet, amiket leírtunk.
Persze, ha a további hónapokra is várható, hogy lesz "sokadika", és nem egy rendkívüli helyzet adódott, akkor célszerű "önként és dalolva" minden hétre beütemezni 1-1 szűkösebb napot. Nem fog annyira rosszul esni, minthogy az egész hetet egyben, és visszafelé számolni a napokat, amikor ismét lehet engedni a szorításon.
Egyszer egy bölcs ember mondta (nem én találtam ki): spórolni csak akkor lehet, amikor van miből. Azóta én is igyekszem, hogy a szekrény aljában lehetőleg mindig legyen egy főzetnyi tarkabab, vagy sárgaborsó, hasonló, amihez végszükség esetén nyúlni lehet. :)))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Aranyos vagy!!!!
Nagyon szívesen, máskor is!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!