Hol válik el a pékség a cukrászattól? Mi az a mozzanat, vagy mik azok a termékek amik ide, illetve, amik oda sorolhatóak?
2-essel nem értek egyet, mert a briós, kakaós csiga édes, és nekem a pékséghez tartozik.
Én meghatározásom biztos nem megfelelő, de nekem a péktermékek azok, amelyeket reggelire, tízóraira eszem, felvágottal, tejjel, akármivel.
A cukrász cuccok pedig azok, amelyeket desszertként eszem ebéd után vagy kávéval.
Épp ezért írtam hogy leegyszerűsítve. Tisztában vagyok vele hogy a pékségben is lehet kapni édes dolgokat.
De ha az eredeti mesterségeket nézed, mikor még nem lehetett mindenféléhez hozzájutni, akkor oda egyszerűsödik a dolog, hogy a pék csinálja a kenyeret a mindennapokra, a cukrász pedig a süteményeket születésnapra és esküvőkre.
Az már csak a mai kor hozománya, hogy a pékségben már akkora a kínálat hogy választani is alig lehet, és hogy már nem kell elmászni egy cukrászdáig, ha valami édesre vágyik az ember.
A leveles tészták csak újabban kerültek a pékek repertoárjába ☺.
nagyon leegyszerűsítve a kérdést, hagyományosan a péksütemények kelt tésztából készülnek, a cukrászsütemények gyúrt tésztából. A pékek kemencében sütnek, a cukrászok sütőben.
(na persze semmi sem fehér-fekete, vannak átmenetek mindkét oldalon, manapság egyre több)
bocs, kihagytam: a cukrászsütemények kevert tésztából vagy gyúrt tésztából készülnek.
A cukrászok sütés után töltik a tésztát, a pékek ha töltik akkor sütés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!