Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Magyar vagy külföldi élelmisze...

Magyar vagy külföldi élelmiszert szoktatok főleg vásárolni?

Figyelt kérdés
2013. szept. 14. 15:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%

Amelyik jobb ár/érték arányú, nekem semmit sem számít, hogy magyar-e vagy sem.

Teljesen azonos termékek esetén ez általában a külföldi, de nem mindig.

2013. szept. 14. 15:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Van amiből a drágább külföldit van amiből a magyart ..
2013. szept. 14. 15:23
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik jobban megéri az ára és minősége alapján.
2013. szept. 14. 15:39
 4/14 anonim ***** válasza:
28%
Vegyesen, a minőség fontosabb és Mo-n nincs hajdina, szóval bizonyos dolgokat külföldről vagyok kénytelen. Pedig a szervezetnek elvileg a legjobbak azok az ételek amik max 1 napi járásra vannak, ezért is jó a helyi plusz a gazdaságnak is jó lenne ha még több magyar termék lenne elérhető.
2013. szept. 14. 15:47
 5/14 anonim ***** válasza:

99%-ban külföldit, a magyar általában pofátlanul drága.

Tudom, hogy nem a termelők hibája, és ezzel még nehezebb helyzetbe hozom őket, de nincs pénzem jótékonykodni.

2013. szept. 14. 16:41
 6/14 anonim ***** válasza:

Külföldit általában, mert sajnos a magyar termék általában egyszerre silány és drága!

Amit tudok, a nagyszüleimtől hozok, kertből, vagy faluról tojást... de ha boltban veszek, akkor a magyar termékeket igyekszem elkerülni.

2013. szept. 14. 17:01
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Normál boltban tényleg nem a magyar a legjobb, de én olyan helyről veszem ahol a magyar jobb ár érték arányban is, bioboltokban pl a glück márkának is vannak magyar termékei. A jobb minőségűben jobb a tápanyag, az ember hamarabb eltelítődik azoktól, hiába drágább pár forinttal, kevesebb is elég akár fűszereknél is.

A legjobb példák erre az illóolajok. A magyar terápiás célra alkalmas olajokban sokkal több az aroma, intenzívebb a hatás és olcsóbbak is mint a külföldiek.

2013. szept. 14. 17:44
 8/14 anonim ***** válasza:
a legtöbbször külföldit de a minőségtől függ
2013. szept. 14. 18:36
 9/14 anonim ***** válasza:
48%
Szinte kizárólag magyart, jobb is, egészségesebb is, meg hát elvi okokból is.
2013. szept. 14. 20:14
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem a szarmazast nezem, a minoseget. De kulfoldi legtobbszor.
2013. szept. 14. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!