Mennyit vegyek ebből főre?
Pontosabban mennyi pulykamellet?
árulnak még a zöldségesben petrezselyem zöldet?
Attól is függ, hány nagy-étkű férfi van a csoportban, és hány gyerkőc.
Inkább úgy számolnék, hogy ahány felnőtt, annyiszor 3 szelet, a kamasz-korúakra számonék 2 szelet/fő, a kisebbeknek bőven elég 1-1 szelet.
Egyébként az ilyesmit felcsíkozva szoktam készíteni, és rögtön megoldva a kérdés! :)))
Igen, zöldségesben petrezselyem (és kapor) csokorba kötve kapható.
Eléggé összemegy a szelethús, én többet vennék egy kilónál.
Inkább maradjon pár szelet, később elfogy az a háziaknak.Annál kellemetlenebb nincs, amikor látszik, hogy még vennének, de elfogyott, vagy éppen egy szelet marad a tálon és azt nem meri senki kivenni...
egy jó zöldségesnél kell lenni petrezselyemzöldnek, de minden multinál is van a zöldséges részen, kis vödörben, vízben tartják.
5.: igen, valószínűleg ti esztek sokan, ugyanis egy étkezésnél éttermekben is 15-20 deka húst/főételt (legyen az éppen sajt vagy zöldség) és 25-30 deka köretet szoktak számolni egy főre.
Persze ha köret nélkül eszitek a húst akkor megérthető, hogy ennyi fogy, de alapjáraton ez az általános számítás.
De egyébként a vendégektől is függ. Ha az az 5 fő 5 100 kilós férfi, akkor 2 és fél kilót vennék legalább... ha viszont 5 vékony nő, akkor az 1 kiló is sok. Ha meg 5 normál, átlagos ember, akkor 1-1.5 kiló.
Családunkban, rokonságban, sőt, még szomszédban sem hallottam arról, hogy az ebéd-vacsora adagot a vendéglátós-norma szerint főzték volna. Különösen nem, ha vendéget várunk!
Mindenhol úgy sütnek-főznek, hogy biztosan elég legyen, és ha marad, nincs gond, van hűtő!
"Utolsó , hát sok étteremben azért elég madárlátta is az adag amit adnak :D "
Ne menj külföldön étterembe :D Magyarországon kifejezetten nagynak számítanak az adagok. Itt kint Németországban pl. úgy a 2/3-át vagy a 3/4-ét adják egy magyar adagnak átlagosan, de van ahol kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!