Mi a finom a nem teljesen átsült steakben? Szeretném
megérteni.
Figyelt kérdés
2013. szept. 2. 23:11
1/10 anonim válasza:
Ezt én is szívesen meg érteném,mert számomra a nyers hús látványa undorító!Azt meg egy gyakorlott háziasszonynak ne mondja senki,hogy az még puha is,ha kívül kérges belül meg nyers,ez teljesen rágós,fúj!!!!
2013. szept. 2. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Kóstold meg egy rendes helyen. Ugyanúgy nem lehet leírni, hogy mi a finom a madártejben, vagy a tonhal-tatárban.
2013. szept. 2. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
#2-es vagyok: az hülyeség h rágós. Egy igazán friss, marhahús ami rendesen van steak-nek szétbontva, az nem rágós.
Amivel próbálkoztatok, az max vmi kiöregedett tehén húsa volt, és nem rendes steak-nek való marha.
Próbálkozz mondjuk egy jó minőségű T-bone steak-kel (8e Ft/kg vagy még több is lehet):
Forrósíts fel egy vastagfalú serpenyőt. Amikor azt hiszed h már nagyon forró, forrósítsd még tovább. Dobj bele kicsi vajat, majd a hús egyik oldala, 2 perc után a másik oldala, majd ha kész, a serpenyőt tedd be a sütőbe 120°C-ra 6-8 percre.
A kedvencem a steak :))) egyaltalan nem ragos,nagyon finom foleg szoszal,es parolt gombaval hmm:)) koretnek sali,meg krumpli ... en.kulfoldon elek de itt van egy hely a steak house,ott tokeletesen megcsinaljak,sokat jarunk
2013. szept. 3. 02:29
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
A gyakorlott háziasszonynak mondanám, hogy igenis finom és cseppet sem rágós. Persze cseppet sem mindegy, hogy ki készíti és főleg az nem, hogy milyen húsból. De aki ilyen maradi, az jobb is, ha sohasem kóstolja meg, mert úgysem fog ízleni az illetőnek még a legfinomabb Angus steak sem, nem kell erőltetni, csak nem illik "köpködni" mások ízlését, kedvenc kajáját...
2013. szept. 3. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
A tatárbifsztek is nyers marhahús, és mégis finom. Főleg, ha bélszínből készül.
2013. szept. 3. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Egyébként 0% zsírtartalmú, kitejelt Holsten Frízből vágott steak tud ám igazán rágós lenni ha jó magyar módon sz_rrásütik.
2013. szept. 3. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Az igazi steak milyen jó is az! Nem lehet elmondani, kóstolni kell, de amíg nem tudod, hogy pontosan milyen eredményt kell elérni inkább étteremben, nehogy csalódás legyen a vége! Ok én megértem, hogy valaki nem szereti, de úgy fújolni, hogy az életedben ne mkóstoltad elég gyerekes szerintem.
2013. szept. 3. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Rágós az a kivénhedt tejmarha cipőtalppá sütött húsa lehet, amit a biztonság kedvéért a jó háziasszony előtte leheletvékonyra klopfolt ki.
Egyébként az igazi steaket bűn teljesen (vagy akár csak mediumra is) átsütni, a lényeg a hús és a myoglobin (a vörös lé, amit mindenki vérnek hisz) íze. Sajnos a hiánygazdaság meg az amúgy is igénytelen magyar konyhatudomány elterjesztette azt a nézőpontot, hogy mindent kőkeményre kell sütni aztán beszórni 3 kanál Vegetával, csak hogy biztosan ugyanolyan íze legyen a levesnek is, mint a főételnek.
A steakevés ennek az ellenkezője, az alapanyag a lényeg, nem az, hogy egy pont T-bone formára vágott húsnak kinéző valamit vegyél a boltban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!