Az ilyen krumpli beteg, vagy rosszul tárolják?
Már többször is vásároltam olyan krumplit, amelyik ránézésre teljesen egészséges. Gyönyörű normál méretű, ép, rózsaszínes a héja. Amikor elkezdem megpucolni, akkor látom, hogy a héj alatt fekete foltos, és néha nagyon sokat el kell dobni belőle, amíg egészséges részt kapok. (nem rohadt, csak elszineződött, hol fekete - hol szürke)
Azt már megszoktam, hogy február környékén rosszabb a minőség, de az idén már szeptember-októberben is találkoztam vele.
Ez a burgonyának egy betegsége, vagy rossz tárolás következménye?
Ha zöld, akkor nem a fagyástól van!
"Amennyiben fény éri a krumplit, akár a szántóföldön, akár tároláskor, vagy otthon a polcon, zöld elszíneződést lehet megfigyelni rajta. A zöld szín a „szolanin” jelenlétét mutatja. Ha a krumpli zöldül, akkor a szolanin tartalom veszélyes szintet is elérhet, éppen ezért nem javasolt a krumpli zöld részeinek fogyasztása. " Mert mérgező.
Mi is termelünk krumplit és bizony fordult már elő, hogy nem megfelelő helyen tároltuk és megfagyott. Külsőre semmi eltérő, de a belseje szürkés-feketés és "szappanos".
Láttam már fagyott krumplit, amikor még fagyos, akkor opálos színű, ha kienged, akkor kezd rohadni és ahogy mondod "szappanos".
De ez nem olyan.... Nem puha, nem rothadós, dem büdös, csak egyszerűen foltokban fekete.
Most akkor ez mi? És ha lehámozom ezt a fekete részt, és csak az ép részeit készítem el, akkor lehetünk betegek tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!