Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell jó kovászosuborkát...

Hogyan kell jó kovászosuborkát csinálni?

Figyelt kérdés
Valaki leírná nekem lépésről lépésre,még soha nem csináltam.
2008. júl. 1. 13:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Vedd meg az ubit :)))

Na jó, komolyan, nagyjából egyforma ubikat válassz, amennyit csinálni szeretnél. Én egy 3l üvegben szoktam ehhez írom az adagokat is.

A megmosott ubit megvágom, úgy hogy ne essen szét, de jól átjárja a lé.

Elrendezem őket az üvegben, hozzáadok 3-4 nagyobb gerezd fokhagymát. Kb 2l melegvizben feloldok 3-4 evőkanál sót és ráöntöm. A tetejére rakok egy szelet félbarna kenyeret és kaprot. A kenyeret én gézbe szoktam csavarni, hogy ne ázzon teljesen szét.

Ha ezzel megvagy, rakd ki a napra és ha már az ubik kezdenek megsárgulni teljesen ill a viz zavarossá vált vedd le a kenyeret! Ez ilyen melegben a 2.nap megteheted. Utána hagyd érni még 1-2napot és eheted is!

Én ezt anyukámtól hallottam, és szerinetm nagyon fini is lesz!

Jó étvágyat!

2008. júl. 1. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2008. júl. 1. 14:08
 3/4 anonim ***** válasza:
73%

Én is köszönöm!!!!!


Üdv.

Sophie

2008. júl. 1. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A FÉLBarna kenyeret lehet helyettesíteni fehér kenyérrel vagy akér barnával is de én nem nagyon szoktam a teljesen barnát használni.
2008. júl. 1. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!