Hogyan kell jó kovászosuborkát csinálni?
Vedd meg az ubit :)))
Na jó, komolyan, nagyjából egyforma ubikat válassz, amennyit csinálni szeretnél. Én egy 3l üvegben szoktam ehhez írom az adagokat is.
A megmosott ubit megvágom, úgy hogy ne essen szét, de jól átjárja a lé.
Elrendezem őket az üvegben, hozzáadok 3-4 nagyobb gerezd fokhagymát. Kb 2l melegvizben feloldok 3-4 evőkanál sót és ráöntöm. A tetejére rakok egy szelet félbarna kenyeret és kaprot. A kenyeret én gézbe szoktam csavarni, hogy ne ázzon teljesen szét.
Ha ezzel megvagy, rakd ki a napra és ha már az ubik kezdenek megsárgulni teljesen ill a viz zavarossá vált vedd le a kenyeret! Ez ilyen melegben a 2.nap megteheted. Utána hagyd érni még 1-2napot és eheted is!
Én ezt anyukámtól hallottam, és szerinetm nagyon fini is lesz!
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!