Ugráló, szárnyas bogarakkal van tele a lisztem, búzadarám, rizsem. Mi ez és hogyan lehet kiírtani?
Figyelt kérdés
Hazajöttünk nyaralásból és a lisztben. rizsben, búzadarában, de még a zabpehelyben is bogarak voltak. Ilyen fél centisek, ha kinyitom az üveget elugrik Az üvegben pedig ilyen szövedék van.
Mitől jöttek és hogyan tüntessem el? Mindent maximálisan tisztán tárolok üvegekben, életemben nem láttam még ilyet.
Kiöntöttem mindent, amiben találtam, de mit tegyek, hogy ne jöjjenek vissza?
2013. aug. 23. 12:34
1/5 anonim válasza:
Hát először is amit már beleptek az kuka, mert valószínű már bele is petéztek, szekrényt ki kell pakolni fertőtleníteni. Nem jöttem rá leírásból, hogy mivel lehet dolgotok, de nálunk gyakori volt a molylepke, az ellen úgy védekeztünk, hogy pl ilyen mint liszt, búzadara babérlevelet pakoltunk (pár db elég) pirospaprika mehet a fagyóba mert annak ott semmi baja nem lesz. Aztán vannak ezek a kenyérbogarak ami gyakori lisztbe rizsbe na arra még én se jöttem rá hogy kell kiírtani:S De hátha egy alapos takarítás után eltűnnek.
2/5 A kérdező kommentje:
mindent kiöntöttem, az üvegek állnak a fertőtlenítős vízben.
valóban olyan molyszerűek, dehát az étel mellé nem tehet molyírtót.
jajj, úgy kellett ez nekem mint egy púp a hátamra.
2013. aug. 23. 12:43
3/5 A kérdező kommentje:
ráadásul csak ma tűnt fel, tegnap még főztem a rizsből és ettem a zabpehelyből. remélem nem lesz bajunk.
2013. aug. 23. 12:44
4/5 anonim válasza:
Hát bajotok nem hiszem, hogy lesz de a babérlevélre megesküszöm, nálunk azóta nincs a lisztbe, búzadarában ilyesmiben meg úgy sehol:) Sajna ezek ilyenek, hogy a sz@rban is megteremnek már elnézést:S
5/5 anonim válasza:
van direkt gabonamolyhoz való írtó-szer, 1300ért vagy hagyományos gusztustalan ólba való tekerős légypapír 100ért. az utóbbi nekünk jobban bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!