Nekem kiadják az energia italt?
A kíváncsi válaszolónak küldöm:
A kóla és egyben az energiaital is sok cukrot tartalmaz, aminek a fogaid nem örülnek elsősorban, de érezheted is, amikor rátapad a sok műanyag rájuk. :) A cukormentes verzióik pedig aszpartamot tartalmaznak, ami egész vagány kis méreg, mert rákkeltő anyagokra bomolhat a szervezetben.
Emeli a vércukorszintet, ami nem mindenkinek okoz gondatlan perceket, persze ezt a betegnek tudnia kell. Nagy a koffeintartalma, így ha túlzásba viszed, lehet függőség is belőle (nem hülyeség), és tele van színezékekkel, savakkal, amik károsak (habár nagyon kis mennyiségűek) és ezek megkötik a vitaminokat is, tehát hiába falod magad tele kálciummal pl., kihugyozod a gyors emésztés eredményéül, ami szintén a kólának tudható be.
Hízlal is, mint az állat. Van is egy kép erről. :D
A túlzott koffeinbevitel pedig okozhat hányingert, gyengeséget és álmatlanságot is.
Persze ezek ellenére én sem vetem meg teljesen ezeket, kólát például azért fogok a kezemben úgy 2-3 hetente. Üdítőnek a legnépszerűbb. Szokássá nem szabad ennek válnia, csupán alkalmi dolognak, mint az alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!