Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nekem kiadják az energia italt?

Nekem kiadják az energia italt?

Figyelt kérdés
13 éves fiú vagyok. Múltkor mikor tankoltam anyumnak és bementem fizetni akkor azt kérdezte a pasi, hogy energia italt, kávét kérek-e? Kiadják 18 éven aluliaknak az energiaitalt?

2013. aug. 16. 13:29
 1/8 anonim válasza:
100%
Igen.
2013. aug. 16. 13:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kiadják, ettől függetlenül én nem javaslom.
2013. aug. 16. 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Extrém egészségtelen az a lötty. És finoman fejeztem ki magam. A kóláról is tudnék egyet s mást említeni, de még inkább azt ajánlom az energiaital helyett. Inkább kávézz, vagy mit tudom én...
2013. aug. 16. 14:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Indokold már kérlek, meg a kóláról is szívesen elolvasom a véleményed!
2013. aug. 16. 14:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem is akarnék inni soha energiaitalt. Csak kicsit fura volt hogy kiadják nekem? xD Na de hát akkor mind 1 :) Köszike. Kólát azt szoktam inni de azt is 1 évben ha 1x most ebben az évben ittam többet mint 1 :D és anyukám most már megtiltotta nekem, hogy vegyek. Szóval :)
2013. aug. 16. 15:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Miert ne adnak ki? Alkoholt es cigit nem adhatnak elvileg, de azt is meg lehet oldani mindenhol.
2013. aug. 16. 22:12
 7/8 anonim ***** válasza:

A kíváncsi válaszolónak küldöm:

A kóla és egyben az energiaital is sok cukrot tartalmaz, aminek a fogaid nem örülnek elsősorban, de érezheted is, amikor rátapad a sok műanyag rájuk. :) A cukormentes verzióik pedig aszpartamot tartalmaznak, ami egész vagány kis méreg, mert rákkeltő anyagokra bomolhat a szervezetben.

Emeli a vércukorszintet, ami nem mindenkinek okoz gondatlan perceket, persze ezt a betegnek tudnia kell. Nagy a koffeintartalma, így ha túlzásba viszed, lehet függőség is belőle (nem hülyeség), és tele van színezékekkel, savakkal, amik károsak (habár nagyon kis mennyiségűek) és ezek megkötik a vitaminokat is, tehát hiába falod magad tele kálciummal pl., kihugyozod a gyors emésztés eredményéül, ami szintén a kólának tudható be.

Hízlal is, mint az állat. Van is egy kép erről. :D

[link]

A túlzott koffeinbevitel pedig okozhat hányingert, gyengeséget és álmatlanságot is.

Persze ezek ellenére én sem vetem meg teljesen ezeket, kólát például azért fogok a kezemben úgy 2-3 hetente. Üdítőnek a legnépszerűbb. Szokássá nem szabad ennek válnia, csupán alkalmi dolognak, mint az alkohol.

2013. aug. 16. 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Volt róla többször szó, hogy korhatárhoz kötik, de nem tették meg. Jobb helyeken mondjuk kikötötték az üzletvezetők. Pár általános iskola közelében lévő boltban 18+-os termék.
2013. aug. 17. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!