Használható-e a jégkocka gyártáshoz használatos szilikonforma sütéshez?
Szerintem igen, ugyanabból az anyagból vannak, tehát mindkettőnek bírnia kell a fagyasztást/sütést. Van sok szilkon jégkockatartóm meg szilikon sütőformám is, szoktam is cserélni, de nem sűrűn és nem mindet, mert jellemzően a sütőforma túl nagy jéghez (házi jégkrémhez, jégkásához viszont kiváló! Erre néha használok 1-2 félét), a jégkockaforma meg túl kicsi sütihez, kivéve a bonbonok, pralinék (azt viszont nem kell ugye sütni).
A Kossuth kiadó Sütivarázs (azt hiszem, ez a címe, de nem tudom, a lap nem fogott meg, a szilikonformák miatt veszem) című kiadványsorozatának egyik lapjához szilikon szívecskeformák voltak, na abban pl. épp most is fagy dinnye (egyszerűen kimagoztam és leturmixoltam a görögdinnyét, majd áttöltöttem oda), limonádé hűtéséhez, ízesítéséhez és színezéséhez kiváló. Semmi baja.
Nyugodtan cserélgesd, igazából szerintem csak a formák mérete miatt van külön szilikon jégkockatartó meg sütőforma megnevezés.
Én azért nem tenném sütőbe, mert lehet benne pl. olyan festékanyag, vagy valami, ami kisül belőle és mérgező.
Fordítva még OK (fagyasztóba sütőforma) de így inkább nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!