Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csináltunk itthon fagyit az...

Csináltunk itthon fagyit az internetről néztük és mit kéne belerakni h ne fagyjon meg mint a jég hanem krémes legyen? (amit a boltokban is lehet venni)

Figyelt kérdés

2013. júl. 24. 16:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Én joghurtot és tejszin szoktam beletenni, és negyed óránként megkevergetem hűtés közben, akkor szoktuk enni, amikor fagyi állagú lesz, sajna utána mindegyik túlkeményedik, ha nincs fagyigép.
2013. júl. 24. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Többször átkell keverni a fagyasztóba rakás után 2-3 óránként .
2013. júl. 24. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
és meddig kell keverni,egy idő után már krémes marad??
2013. júl. 24. 16:17
 4/9 anonim ***** válasza:
34%
A fagyasztóban mindig kőkeményre fog fagyni, mert az -15 vagy -19 fokra hűt. A fagyizókban a hűtőpult állítható hőmérsékleten tartja, kb. -4 körül.
2013. júl. 24. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem marad krémes akkor sem ha kevergeted, én negyed óránként megkeverem, hogy ne álljon egybe és akkor szoktuk enni, amikor éppen jó az állaga, ez általában kb 2 óra, utána mindig keményre fagy, de evés előtt kiveszed hűtőből és akkor kicsit olvad.
2013. júl. 24. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Annyi a lényeg hogy a tejszínt fel kell verni habosra, majd hozzákeverni natur joghurtot. ha ez megvan akkor mehet rá a gyümölcs amit turmixgéppel ledaráltál, és botmixerrel vagy habverővel szépen megkevered jó alaposan.

Majd ha ez megvan akkor öntsétek bele lehetőleg kerek edénybe és kavargassátok hűtés közben kb 10-15 percenként érdemes ránézni.

Megfagyásnál valóban nagyon kemény lesz még a boltban vásárolt fagyik is elég keményre fagynak mivel a mélyhűtő -15 fok körül hűt. Igaz így jobban jeges mint a bolti és több időt kell várni a kiolvadásra, ez inkább jégkrém mint fagyi.

Olvastam valahol hogy ezen annyit lehet segíteni hogy először a leturmixolt gyümölcsöt és joghurtot kell jól összekeverni majd kicsit adagolva bele a tejszínt felverni hogy összeálljon és jó habos legyen, de úgy hogy a gyümölcsös rész is belekerüljön majd ha az egész megvan akkor egy habszerűnek kell lennie és úgy mehet a fagyóba igaz így is kemény lesz de egy 5-10 perces felengedés után könnyebben lehet szedni állítólag.

még nem volt időm kipróbálni, de állítólag működik.

2013. júl. 24. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Beletenni semmit nem tudsz. Sajnos mindig kő keményre fog fagyni, ha sokáig bent van a fagyasztóban. Gyakran megkevergetve fagyaszd és amikor pont eléri a megfelelő állagot akkor vedd ki és egyétek meg. Vagy ha már megfagyott akkor várjatok 10-15 percet, hogy kicsit felengedjen.


(Egy normál háztartási fagyasztó -20 fok alatt hűt. Ahhoz, hogy ne legyen olyan mint a kő -12 fok körüli hőmérséklet szükséges. A fagyipultok -8 és -14 fok körüli hőmérsékleten kell, hogy működjenek. -4 fokon a fagyi felolvad.)

2013. júl. 24. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat!:)
2013. júl. 25. 10:13
 9/9 anonim ***** válasza:

4!

Mínusz 4kokon cseszhetned azt a fagyit! A fozottet -14 fokon, a porból készült "jégkrém fagyit" mínusz 7 fokon kell tartani, hogy ne olvadjon szét.

2013. júl. 25. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!