Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik zöldségfélének mikor...

Melyik zöldségfélének mikor van a főszezonja, tehát mikor a legolcsóbb?

Figyelt kérdés
Pl. a karfiolt múlt héten 200ft-ért láttam, a héten pedig 160ft-ért. Várható még, hogy megy lejjebb, vagy már nem lesz ennél olcsóbb? Ezen kívül a többi zöldségféle is érdekelne. Zöldség, répa, patiszon, karaláb, zeller...Azért érdeklődök, mert be akarnék vásárolni belőlük, hogy télire fagyasszak le. A paprika és paradicsom milyen állagúvá válik fagyasztás után? Ha más nem, lecsónak, pörkölt alá tenni, jó lesz, vagy azok még erre sem használhatóak fagyasztás után? Köszönöm a segítséget.

2013. júl. 7. 11:19
 1/6 anonim ***** válasza:

gyakorlatilag mindennek szezonja van,a mit kérdeztél, de az árak nem szezonálisak, vagyis drágák. a karfiol is db-ra van nem kilóra. és máris nem olcsó, ha pl 2 db 320 ft és nincs egy kiló. a cukkini , patisszon, tök, is nagyon drága, ha boltban, zöldségesnél, de akár ha piacon is veszed. tegnap és mai voltam piacon, hát... nem szégyellik megkérni az árát.Zöldbab még most is 700 ft volt egy kiló...

lecsónak való paprikát talán találsz, és érdemes lefagyasztani szeletelve. bármikor letörhetsz belőle annyit, amennyire szükséged van. a paradicsomot is egy tálcán kőkeményre fagyasztod, majd bezacskózva elteszed. egy pillanat alatt lejön a héja melegvíz alá tartva és lehet használni, akár lecsóba, akár pörköltfélékbe.

persze ezzel is ráérsz még, talán lesz olcsóbb szabadföldi is.

2013. júl. 7. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Paprikát és lecsót tegyél el befőttüvegben és így nem kell fagyasztani, eláll a spájzban és isteni finom, ha télen felbontasz egyet és csak kicsit főzni kell még. :)
2013. júl. 7. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Persze, tudom, hogy mindnek szezonja van, tehát inkább az árukon van a kérdés hangsúlya. Kicsit rosszul fogalmaztam. Köszönöm a tanácsokat.

Ja, igen, szerintem is igen drágák, azért is kérdeztem, hogy lesznek-e még olcsóbbak várhatóan. Viszont azért a téli árakhoz viszonyítva meg most jobb áron vannak.

A paradicsom és paprikának a fagyasztására azért gondoltam, mert befőzni nem merek, nem csináltam még se lecsót, se lekvárt, se semmit, nem merek hozzá fogni, nehogy ne legyen jó. A fagyasztással pedig nem lehet mellé fogni, azt nem lehet elrontani.:)

2013. júl. 7. 14:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Pedig lehet meg kéne próbálnod, én 14 évesen csináltam először lekvárt és az jól sikerült, nagyon nem lehet elrontani, igaz a befőtt megbuggyant, de majd legközelebb jobb lesz. A lecsótól se félj, mindenképpen próbáld ki szerintem, csak pár kiló zöldséggel dolgozz, és ha nem sikerül, akkor talán nem bánod majd annyira, ha jó lesz akkor pedig következő éven mehet nagyüzemileg, főleg ha szeretitek a lecsót. :)
2013. júl. 7. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást. Azt hiszem "kénytelen leszek" megpróbálni, mert a férjem már jó ideje fűz, hogy rakjunk el lecsót, csináljunk savanyúságot...:) Szerintem lassan ott tart, ha nem bólintok rá, akkor magánakcióba kezd, és ő csinálja meg:)

Csak félek, hogy nem sikerül, és akkor csak egy csomó pénzt kidobtunk.

2013. júl. 7. 14:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Nézz utána több helyen, több receptnek, véleményeknek, vagy esetleg ilyen nagymamáknak biztos van tuti recept.

Én drukkolok :)

2013. júl. 7. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!