Melyik a kedvenc fajta lekvárod?
Figyelt kérdés
2009. okt. 16. 20:22
11/30 anonim válasza:
Nekem a nagymamám csinálja, remélem jövő nyáron megtanítja nekem is :)
13/30 anonim válasza:
Biztos, hogy ugyanarról beszéltek. Az otthon készített lekvár sokkal jobb, mi nem nagyon veszünk boltban. A sárgabarack, a meggy és a szilva a kedvencem :)
14/30 anonim válasza:
Nekem is a nagymamám csinálta a leeslegjobb szilvalekvárt.
az is a kedvencem :)
15/30 igabcsy válasza:
Hidd el, hogy nincs a lekvárfőzésben semmi ördöngősség.
Kell bele jó sok egészséges és érett(!) gyümölcs, meg cukor.
Valamint idő.
Persze lehet "gyorslekvárokat" is főzni, dzsemfix-el, meg mindenféle zselésítő anyaggal, de az igazi lekvárban csak gyümölcs van.
Titka, hogy igazi nagyon érett gyümölcsből kell készíteni és nagyon sokáig, nagyon lassan főzni, hogy kellően besűrűsödjön. (nem szabad forralni csak épphogy gyöngyözzön a teteje) Nagy adagban még kevergetni sem kell. Ha igazán édes volt a gyümölcs, akkor még cukor sem szükséges hozzá.
Szerintem a legfinomabb, legzamatosabb lekvárok egyike a szilva.
(újra az első válaszoló voltam)
17/30 anonim válasza:
a szilva is finom.én az eper és a sárgabarackot,főleg amit a nagyi készít :)
19/30 anonim válasza:
Sargabarack, meg a malna. NYammi :))
20/30 anonim válasza:
Imádom a lekvárt, sárgabarack, őszibarack, málna, cseresznye, meggy, körte. Ilyeneket szoktunk csinálni. És mindet imádom! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!