Mi alapján kell az ételeket párosítani? (pl. :borsóleveshez milyen második illik)
Nincs erre általános szabály.
Általában piros leveshez ne legyen piros a második.
Sűrű leveshez (gulyás, bab), könnyebb fogás legyen a következő.
Ne legye kétféle azonos jellegű étel.
A hivatalos szabály az az, hogy az eges fogások ne hasonlitsanak egymásra
Ne legyen egyforma a szinük: pl. piros, tejfölös, spenótos, ne legyenek azonos fö alkotórészek bennük: pl. csirkével készült leves után ne csirkehús legyen a másosik fogás, borsóleves után ne legyen borsófözelék, ha az egyik laktatóbb, akkor a másik könnyü legyen: gulyás után a pörkölt nem jó, valami könnyebb tészta igen, az elkészítési mód másmilyen legyen, ha az egyik édes jellegü, a másik ne legyen az - szóval legyen változatos, ne ismétlödjön az egyik fogás jellege a másiknál.
ma 00:06-os:
Ezek NEM a menü-összeállítás szabályai, hanem éppen divatos szétválasztási diétás elméletek.
Ezeknek semmi köze a valósághoz, csak jól hangzanak.
Az én kedvenc párosom még gyerekkoromból : borsóleves-palacsinta
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!