Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért jegesedik a hűtőnk hátulja?

Miért jegesedik a hűtőnk hátulja?

Figyelt kérdés

Alul fagyasztós kombi hűtőnk van.

Tegnap anyukám nm vette észre, hogy nem csukódott be teljesen a fagyasztó ajtaja. Pár óra múlva mire észrevettem az ajtón folyt a víz és a hűtőrácson vastagon állt a jég. Ma reggel pedig azt vettem észre, hogy belül a hűtő hátfalán is vastagon állt a jég. Délelőtt leolvasztottam, kb. 12:00 körül kapcsoltam be újra és azóta fent újra tiszta jeges. :( Régen is volt rajta vékonyan, de azt leolvasztotta magától. Most figyelem, hogy egyáltalán kikapcsol-e vagy folyamatosan hűt.

2013. jún. 18. 22:26
 1/5 A kérdező kommentje:
Nem kapcsol ki és most este 11 kor is csak 17 fok van benne, de a hátulja full fagyos...
2013. jún. 18. 23:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Hello

Ha a hátulja jegesedik, akkor az nem hűtő hanem légkondi :/

A használati utasítását olvastátok már ?

2013. jún. 22. 13:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem zár jól.

Az ételek párolgásából keletkező pára nem csinál ekkora jegesedést, ez a cserélődő levegő páratartalmából nyert kondenz víz, ami megfagy.

Ha le van olvasztva, és ki is van törölve szárazra, akkor nem szabadna ennyire jegesedni, és 17 foknak lennie.

Viszont leolvasztás után nem árt jó néhány óráig nem nyitogatni, és utána is minél kevesebbet.

Ha ennek ellenére túlzottan jegesedik, akkor valahol nem illeszkedik a mágnes, rés van az ajtón.

2013. jún. 22. 21:08
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Azt megnéztük, jól zár mindenhol, rendesen illeszkedik.

Kaptunk egy másikat kölcsönbe és az is ugyan úgy jegesedik. Közben a régit sem kapcsoltuk ki csak magasabbra állítottuk és így már lehűtötte a jó hőmérsékletre. A szerelő szerint(bár csak telefonon beszéltünk vele), sajnos a nagy meleg miatt megy folyamatosan. 31-32 fok van bent nap közben. :(

2013. jún. 22. 23:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Nyáron nekem is bejegesedik hátul, és a mélyhűtő is gyorsabban lesz "havas", ne csodálkozz ilyen kánikulában, akárhányszor kinyitjuk, bemegy a 30 fok.
2013. jún. 23. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!