Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen az a bizonyos piskótás-...

Milyen az a bizonyos piskótás-csokis menzás süti?

Figyelt kérdés
Annyira sokan írjátok, itt is, más oldal fórumaiban is láttam, a főzős műsorokban is emlegették többen. El sem tudom képzelni milyen, szerintem nálunk soha nem csináltak ilyet. Örülnék, ha valaki mutatna egy receptet vagy képet, vagy leírná pontosan, milyen. Köszi!:)
2009. okt. 6. 09:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztos csináltak. Piskóta és csokiöntettel van leöntve. Na ezt nem tudom én eltalálni otthon, próbáltam már mindenből, de nem olyan. Nagyon szerettem és szeretem még most is, nagy ritkán még kapok a lányom volt óvónőjétől. De többnyire megeszik a gyerekek mindet az óviban, és nem hagynak nekem.
2009. okt. 6. 09:55
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Vizes piskóta alap recept,a legegyszerűbb csokoládé puding több tejjel hígabbra főzve!
2009. okt. 6. 09:58
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez így egyszerűen hangzik, de valahogy mégsem lesz ugyan olyan. Én már a menzás szakácsot is nyüstöltem, hogy írja már le nekem, de nem sokat tudtam kezdeni a "másfél kiló kakaó" típusú hozzávalókkal :D Próbáltam arányosan kisebbíteni az adagokat, de nem, nem és nem olyan!

Eddig a legjobban sikerült utánzat az úgy sikerült, hogy a Dr Oetker csokis pudingot főztem meg, úgy hogy daraboltam bele még fincsi étcsokit, meg egy pici kakaóport és a puding receptjénél több tejjel készítettem, hogy folyósabb legyen. No, ez valami olyasmi volt, nagyon finom, de mégsem menzás :D

2009. okt. 6. 10:07
 4/11 anonim válasza:
100%

Hmm, ha az volt, akkor mindnki akart repetát! :)

Engem a nemrég kóstolt Dr Oetker csokis shake emlékeztetett rá, csak kicsit fel kell vizezni a tej mellé még. nyami :)))

2009. okt. 6. 10:08
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

az a poén, hogy totál szar nulla értékű kaja volt, de mégis imádtuk:)

ugyanúgy mint a tejbegrízt meg a tejberizset.

2009. okt. 6. 10:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

ezt találtam még:

[link]

2009. okt. 6. 10:40
 7/11 A kérdező kommentje:
Hú, mennyi válasz:) Köszönöm! Nem ismerős, mondjuk nem sokáig ettem menzán, 1-2 évig, de erre emlékeznék. Nálunk a rizskoch volt, meg piskótatekercs lekváros, ami rémlik, meg persze tejbegríz:) más édességre nem emlékszem. Megnézem amiket írtatok, köszi.
2009. okt. 6. 10:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit offolok: Tudja valaki, hogy a menzás tejbegríz hogy készül? Én meg azt nem tudom eltalálni...

Egy szakács barátnőm szerint vaníliapudingot tesznek hozzá, de én nem igazán hiszem...

2009. okt. 6. 11:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Én a tejbegrízben tudnék segíteni egy picit az utolsó hozzászólónak ha nem baj. Bocs az OFF-ért. Szóval a szomszédom menzásnéni. Én a sulis tejbegrízért jobban rajongtam mint a piskótáért így ezt érdeklődtem meg. A lényege, hogy semmi vaníliás cukor, meg puding nem kell bele. A titok, egy egész kocka rama, vagy más kocka margarin 1L tejbe. Kipróbáltam, és tényleg hasonlít az íze. Meg valami gagyi cukrozott kakaópor. :))
2009. okt. 6. 18:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Dehogy baj:) Azt is felpontoztam:) csak nyugodtan segítsetek egymásnak. Komolyan margarint tettek bele? :-o Nemár..
2009. okt. 6. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!