Miért válik le mindig a teflon a tepsijeimről?
Nem tudom mi a bajuk. Akárhányat veszek, kb 5-10 használat után elkezd leválni a teflon foltokban, és egyre nagyobb foltok lesznek akármikor elmosom.
Olcsóbb tepsiket szoktam venni, ez a baj? Nem merek drágát, mert félek, hogy azok sem különbek, és én csinálok valamit rosszul, nem akarok egy 8-10 ezer forintosat ugyanígy tönkretenni.
Sima dörzsis szivaccsal (nem fém) mosogatom, rendes mosogatószerrel.
Ha süti van benne, késsel felszelem, de ezt más is így teszi, anyukám a 30 éves tepsibe és felvágja a sütiket.
Vagy ezt nem szabad a mai tepsikkel?
Lehet, hogy a kés sérti fel, de akkor hogyan szeljem fel benne a dolgokat?
Segítsetek, mert ma sikerült ebben az évben az 5. tepsimet kidobnom, és elegem van ebből!
teflonos tepsiben nem szabad késsel vagdosni, én mindig egy lapos fakanállal kiszedem belőle és egy tálcára rakom a sütit ott szeletelem
Én nem is mindig mosom el, hanem csak egy papírtörlővel törlöm ki, én már 2 éve használom ugyanazt a tepsit, de semmi baja
Nagyon rosszul teszed, ha a teflon tepsiben szeleteled fel.
még sütőpapírt a süti alá téve is kockázatos, mert a bevonat nagyon sérülékeny.
nem beszélve arról, hogy már szinte mindenhol, gagyi kínai utánzatokat lehet csak kapni.
persze anyud a régi fém, vagy zománcozott tepsiben vágta fel a sütiket, de azóta sokat változott a világ... és nem biztos, hogy mindig jó irányba.
szerintem mindig tegyél alá sütőpapírt, és tedd a kisült tésztát egy hidegvízzel jól átitatott viledára (konyharuhára ), majd pár perc pihenő után tedd át egy vajazott/olajozott tálcára, tálra, ügyesen megfordítva, a sütőpapírt lehúzva, és ott már szelheted nyugodtan.
Vegyél egyet ami csak lasagne meg hasonló folyósabb dolgokhoz használsz, meg egyet ami csak sütikhez.
A lasagnet is ki lehet szedni avval a lapos fakanállal vagy műanyag késsel.
Én a lasagnet csak sima zománcozott olcsóbb tepsiben szoktam csinálni.
Így van, a szaftosabb rakott ételekhez legjobb a jénai, vagy zománcos tepsi.
én is kaptam ajándékba olyan fekete bevonatos kapcsos tortaformát, hogy úgy nézett ki, mint a tücsök segge. állítólagos csoda... aztán a harmadik beleégett piskótám után egy laza mozdulattal kivágtam a kukába, és visszatértem a régi jól bevált sima formához.
Nekem csak Tefal tepsijeim és Tefál lábosaim vannak teflonbevonattal, még nem fordult elő, hogy levált volna a bevonat, pedig még első szériás is van.
Kést sosem használok benne, a zaftos dolgokat pedig én is jénaiban sütöm.
Az olcsó kínai termékek a legdrágábbak, én azokat egyszer használatos dolgoknak nevezem, és arra nincs pénzem. A Tefal edényeim a legfiatalabb is 4-5 éves, de olyanok, mintha újak lennének. (Bár dörzsi szivaccsal sem mosogattam ezeket soha. Hidd el, kérdező, a drágább, márkás cuccok általában jóval olcsóbbak hosszú távon (ezt 35 éves háztartást vezető múltamra alapozom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!