Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért válik le mindig a...

Miért válik le mindig a teflon a tepsijeimről?

Figyelt kérdés

Nem tudom mi a bajuk. Akárhányat veszek, kb 5-10 használat után elkezd leválni a teflon foltokban, és egyre nagyobb foltok lesznek akármikor elmosom.

Olcsóbb tepsiket szoktam venni, ez a baj? Nem merek drágát, mert félek, hogy azok sem különbek, és én csinálok valamit rosszul, nem akarok egy 8-10 ezer forintosat ugyanígy tönkretenni.

Sima dörzsis szivaccsal (nem fém) mosogatom, rendes mosogatószerrel.

Ha süti van benne, késsel felszelem, de ezt más is így teszi, anyukám a 30 éves tepsibe és felvágja a sütiket.

Vagy ezt nem szabad a mai tepsikkel?

Lehet, hogy a kés sérti fel, de akkor hogyan szeljem fel benne a dolgokat?

Segítsetek, mert ma sikerült ebben az évben az 5. tepsimet kidobnom, és elegem van ebből!

2013. máj. 26. 11:57
 1/8 A kérdező kommentje:
ja, és a dolgok kiszedéséhez egyébként műanyag eszközt használok. szóval nem sikálom az alját fémmel, egyedül tényleg a késre tudok gyanakodni, de azt mivel váltsam ki?
2013. máj. 26. 11:58
 2/8 anonim ***** válasza:

teflonos tepsiben nem szabad késsel vagdosni, én mindig egy lapos fakanállal kiszedem belőle és egy tálcára rakom a sütit ott szeletelem

Én nem is mindig mosom el, hanem csak egy papírtörlővel törlöm ki, én már 2 éve használom ugyanazt a tepsit, de semmi baja

2013. máj. 26. 12:00
 3/8 schocko ***** válasza:
0%
IQ-bajnok, késsel szeletelni telfon tepsiben...anyukádnak valami régi fémtepsije van, nincs rajta semmi bevonat...a teflonnal vigyázni kell, csak fa és műanyag eszközökkel lehet hozzájuk érni...
2013. máj. 26. 12:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Nagyon rosszul teszed, ha a teflon tepsiben szeleteled fel.

még sütőpapírt a süti alá téve is kockázatos, mert a bevonat nagyon sérülékeny.

nem beszélve arról, hogy már szinte mindenhol, gagyi kínai utánzatokat lehet csak kapni.

persze anyud a régi fém, vagy zománcozott tepsiben vágta fel a sütiket, de azóta sokat változott a világ... és nem biztos, hogy mindig jó irányba.

szerintem mindig tegyél alá sütőpapírt, és tedd a kisült tésztát egy hidegvízzel jól átitatott viledára (konyharuhára ), majd pár perc pihenő után tedd át egy vajazott/olajozott tálcára, tálra, ügyesen megfordítva, a sütőpapírt lehúzva, és ott már szelheted nyugodtan.

2013. máj. 26. 12:30
 5/8 A kérdező kommentje:
és ha az ember olyat süt benne, amit nem lehet kiborítva szeletelni? pl lasagne, vagy egyéb dolgok? vagy olyan sütit, ami folyósabb, és nem éli túl a kiborítást, azzal mit tegyek?
2013. máj. 26. 13:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Vegyél egyet ami csak lasagne meg hasonló folyósabb dolgokhoz használsz, meg egyet ami csak sütikhez.

A lasagnet is ki lehet szedni avval a lapos fakanállal vagy műanyag késsel.

Én a lasagnet csak sima zománcozott olcsóbb tepsiben szoktam csinálni.

2013. máj. 26. 13:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Így van, a szaftosabb rakott ételekhez legjobb a jénai, vagy zománcos tepsi.

én is kaptam ajándékba olyan fekete bevonatos kapcsos tortaformát, hogy úgy nézett ki, mint a tücsök segge. állítólagos csoda... aztán a harmadik beleégett piskótám után egy laza mozdulattal kivágtam a kukába, és visszatértem a régi jól bevált sima formához.

2013. máj. 26. 16:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem csak Tefal tepsijeim és Tefál lábosaim vannak teflonbevonattal, még nem fordult elő, hogy levált volna a bevonat, pedig még első szériás is van.

Kést sosem használok benne, a zaftos dolgokat pedig én is jénaiban sütöm.

Az olcsó kínai termékek a legdrágábbak, én azokat egyszer használatos dolgoknak nevezem, és arra nincs pénzem. A Tefal edényeim a legfiatalabb is 4-5 éves, de olyanok, mintha újak lennének. (Bár dörzsi szivaccsal sem mosogattam ezeket soha. Hidd el, kérdező, a drágább, márkás cuccok általában jóval olcsóbbak hosszú távon (ezt 35 éves háztartást vezető múltamra alapozom:)

2013. máj. 28. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!