Miért "jobb" a kevesebb kalóriás étel/ital?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Azért mert a ma élő emberek nagy része elég végez fizikai tevékenységet: kocsival/busszal utazik, mozgólépcsőzik/liftezik, otthon bedöglik a tévé elé, a bevásárlást is pillanatok alatt megoljda egy szupermarketben, sokan pedig még a munkahelyükön is alig mozognak, így a napi szükséges energiabevitelük meglehetősen minimális.
Így ha nem esznek alacsonykalóriás ételeket szinte biztosan elhíznak, aminek elég sok kellemetlen egészségügyi következménye van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Azért, mert az ételt nem csak az energia miatt esszük. Akkor ugyanis elég lenne cukrot zabálni.
A fizikailag nem túl aktív embernek (vagyis az emberek többségének) azért nem jó a magas kalóriatartalmú étel, mert mire beviszi vele a szükséges mennyiségű vitamint, nyomelemet, fehérjét, egyebeket, addigra irtózatos mennyiségű fölösleges energiaforrást (szénhidrátot és zsírt) is megeszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!