Miért "jobb" a kevesebb kalóriás étel/ital?
Azért mert a ma élő emberek nagy része elég végez fizikai tevékenységet: kocsival/busszal utazik, mozgólépcsőzik/liftezik, otthon bedöglik a tévé elé, a bevásárlást is pillanatok alatt megoljda egy szupermarketben, sokan pedig még a munkahelyükön is alig mozognak, így a napi szükséges energiabevitelük meglehetősen minimális.
Így ha nem esznek alacsonykalóriás ételeket szinte biztosan elhíznak, aminek elég sok kellemetlen egészségügyi következménye van.
Azért, mert az ételt nem csak az energia miatt esszük. Akkor ugyanis elég lenne cukrot zabálni.
A fizikailag nem túl aktív embernek (vagyis az emberek többségének) azért nem jó a magas kalóriatartalmú étel, mert mire beviszi vele a szükséges mennyiségű vitamint, nyomelemet, fehérjét, egyebeket, addigra irtózatos mennyiségű fölösleges energiaforrást (szénhidrátot és zsírt) is megeszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!