Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért "jobb" a kevesebb...

Miért "jobb" a kevesebb kalóriás étel/ital?

Figyelt kérdés
Ha a kalória azt jelenti hogy mennyi energiát tartalmaz akkor miért az számít menőbbnek amiben kevesebb van?

2013. máj. 14. 13:28
 1/3 anonim ***** válasza:
A hízékonyaknak jó, mert jó sokat ehetnek, tele lesz a hasuk, mégis kevés energiát visznek be.
2013. máj. 14. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Azért mert a ma élő emberek nagy része elég végez fizikai tevékenységet: kocsival/busszal utazik, mozgólépcsőzik/liftezik, otthon bedöglik a tévé elé, a bevásárlást is pillanatok alatt megoljda egy szupermarketben, sokan pedig még a munkahelyükön is alig mozognak, így a napi szükséges energiabevitelük meglehetősen minimális.

Így ha nem esznek alacsonykalóriás ételeket szinte biztosan elhíznak, aminek elég sok kellemetlen egészségügyi következménye van.

2013. máj. 14. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Phoney ***** válasza:

Azért, mert az ételt nem csak az energia miatt esszük. Akkor ugyanis elég lenne cukrot zabálni.


A fizikailag nem túl aktív embernek (vagyis az emberek többségének) azért nem jó a magas kalóriatartalmú étel, mert mire beviszi vele a szükséges mennyiségű vitamint, nyomelemet, fehérjét, egyebeket, addigra irtózatos mennyiségű fölösleges energiaforrást (szénhidrátot és zsírt) is megeszik.

2013. máj. 15. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!